LIGA PRVAKA

Anćeloti ili Klop, pitanje je sad

Ogled velikana za tron

Ekipa Jirgena Klopa je favorit prema kladionicama. AGENCIJE

A. V.

28.5.2022

Real Madrid i Liverpul večeras u 21 sat na Stad de Fransu igraju finaleLige prvaka. Ekipa Jirgena Klopa (Jurgen Klopp) je favorit prema kladionicama, ali protiv sebe ima ekipu koja je od 2014. godine četiri puta osvojila Ligu prvaka, a 2018. je u finalu pobijedila upravo Liverpul.

Imamo adute

Real je ove sezone nevjerovatna priča. Oni su u nokaut-fazi imali strašno težak posao, ali su neviđenim preokretima u završnicama susreta izbacili prvo PSG, onda Čelzi, pa u polufinalu Mančester siti.

- Ako ih analizirate samo u posljednjih deset minuta tih utakmica, djeluju nepobjedivo. To je ekipa prepuna iskustva koja zna kako se igraju te utakmice.

Tačno znaju kako reagirati u svakoj situaciji, ništa ih ne može iznenaditi. Nikad psihički ne potonu, prepuni su samopouzdanja. To je ekipa koja sve može i koja nije slučajno u finalu. No, mi, također, imamo svoje adute. Dobili smo sve utakmice u izuzetno teškoj grupi i, uz sve dužno poštovanje, fokusiran sam samo na nas - rekao je Klop.

Veliki motiv

S druge strane, Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) kaže da je motivacija velika i u njegovom timu.

- Svojim igračima ne moram ništa reći. Znaju šta znači igrati ovakve utakmice. Nadam se da nećemo morati izvesti još jedan preokret u finalu, neka to pokuša izvesti Liverpul. Liverpul je favorit? Mislim da su šanse podjednake - zaključio je trofejni italijanski stručnjak.

Real će se boriti za rekordni 14. trofej prvaka Evrope, a Liverpul za sedmi.

Mozzart Bet večeras prednost daje Liverpulu, na čiju pobjedu nudi koeficijent 2.20, dok je kvota na pobjedu Real Madrida 3.45.

Ostalu ponudu kladionice Mozzart Bet pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.