LIGA PRVAKA

Anćeloti: Pomoglo nam je to što od početka niko nije vjerovao u nas

Trener Real Madrida zasluge za novu evropsku titulu pripisao zadnjoj liniji

Anćeloti: Nismo se predavali. AFP

A. V.

29.5.2022

Realov trener Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) rekao je da je njegova ekipa dobro upravljala utakmicom te da su četvorica igrača u zadnjoj liniji zaslužni za pobjedu od 1:0 nad Liverpulom u subotnjem finalu Lige prvaka.

- Jako smo se napatili ali nismo se predavali. Dobro smo upravljali utakmicom. Četvorica u posljednjoj liniji odigrala su jako dobro, protivnički igrači im nisu uspjeli gurniti loptu iza leđa. U drugom poluvremenu smo počeli bolje upravljati utakmicom kada je oslabio pritisak Liverpula- izjavio je Anćeloti.

Anćeloti je napomenuo da je njegovoj momčadi u prilog išlo što su ih na početku sezone otpisivali.

- Pomoglo nam je to što od početka niko nije mislio da bismo mogli osvojiti Ligu prvaka. No stvorili smo dobru atmosferu u ekipi što je bio dodatak na veliku kvalitetu naših igrača - rekao je.

Real je prethodno osvojio špansko prvenstvo i Superkup.

- Bila je ovo nevjerovatna sezona. Niko nije mislio da bismo mogli osvojiti tri takmičenja, pa čak niti ja koji sam veliki optimist - rekao je Anćeloti.

On se prije godinu dana bio vratio na klupu Reala s kojim je i 2014. godine osvojio pehar Lige prvaka.

- Nisam bio očekivao poziv Reala. Bio sam nazvao klub zbog drugih stvari a oni su me upitali bih li se vratio. Nemoguće je reći 'ne' Real Madridu. Moj klub Everton nije bio zadovoljan time no nadam se da su večeras barem nešto zadovoljniji jer smo pobijedili njihovog (gradskog) rivala - zaključio je Anćeloti.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.