REALOV JUNAK

Kurtoa: Mnogi su me potcjenjivali, ovo mi je trebalo da zaradim poštovanje

Belgijski golman obilježio finale Lige prvaka

Kurtoa: Neizmjerno sretan. AFP

A. V.

29.5.2022

Golman madridskog Reala Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) je nakon osvojenog naslova zadovoljno poručio kako mu je tačno to trebalo da zaradi poštovanje.

Ako bi se trebao birati najbolji igrač u nokaut fazi sezone Lige prvaka vjerovatno bi belgijski golman bio prva opcija jer je spašavao svoj tim od PSG-a i Čelzija do utakmica protiv Mančester sitija i u finalu protiv Liverpula.

- Po društvenim mrežama sam vidio mnogo poruka u kojima se najavljivalo kako ću biti ponižen. Mnogi su me potcjenjivali, a dogodilo se upravo suprotno. To mi je trebalo, ovakva utakmica i pobjeda su mi trebali za sav naporan dan. Da zaradim poštovanje kojeg očito nemam na Otoku. Neizmjerno sam sretan zbog Reala, naših navijača, ali i sebe - rekao je Kurtoa.

Nekoliko puta u finalu belgijski golman je fantastično reagirao. Posebno je u očaj dovodio Mohameda Salaha koji je u nastavku utakmice imao dvije-tri odlične šanse, a zaustavio je i udarac Sadija Manea u prvom poluvremenu kada je odbio loptu u stativu.

- Kada sam trebao biti pravi, kada me ekipa trebala bio sam tu za nju. Samo ću to reći. Dalje idem slaviti - poručio je Belgijanac koji je od 2011. do 2018. godine bio član Čelzija, iako je polovicu tog razdoblja boravio u madridskom Atletiku na posudbi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.