PROTIV LIVERPULA

Francuski L'Equipe ocijenio Modrića kao drugog najlošijeg igrača Reala u finalu

Hrvatski reprezentativac je dobio tek 4

Modrić i Kros: Četvrti put zajedno osvajaju Ligu prvaka. Twitter

E. Ć.

29.5.2022

Renomirani francuski "L'Equipe" ocijenio je nastupe aktera sinoćnje finalne utakmice Lige prvaka između Reala i Liverpula (1:0). Zanimljivo da su kod Reala najlošije ocijenjeni dirigenti veznog reda Toni Kros (Kroos) i Luka Modrić.

Kros je dobio tricu, kao i Liverpulov Luis Diaz, dok je Modrić za svoj nastup dobio četvorku. Iste ocjene kod "Redsa" dobili su Tiago Alkantara (Thiago Alcantara) i golman Alison (Alisson).


Iznenađuje loša ocjena Realovom dvojcu u veznom redu, pogotovo jer je svaki napad išao od njih, a u trenucima kada je trebalo stati na loptu i "umiriti" fudbalere Liverpula, oni su to radili bez problema, kao što se i naviklo od njih.

Ubjedljivo najbolju ocjenu zaradio je Realov golman Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) koji je dobio 9, a 7 je dobio Dani Karvahal (Carvajal). Strijelac jedinog pogotka Vinisijus Žunior (Vinicius Junior) je dobio šesticu, baš kao i David Alaba, Eder Militao, Kazemiro i Federiko Valverde (Federico). Kod Liverpula je najbolje ocijenjeni igrač bio Mohamed Salah (7).

Ocjene francuskog "L'Equipea". Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.