APSURDNO

"Udri ga mamu mu je***": Pretukli sudije na utakmici, policija mirno posmatrala, razlog je bizaran

Kao prvo, utakmica nije trebala biti ni odigrana, jer se ne primjenjuju dosljednjo odluke Saveza. Neki klubovi igraju na istoj općini, dok je Trešnjevka Maoča morala promijeniti općinu, javlja naš izvor Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona

Nemile scene u Koraju. Screenshot

Piše: G. Š.

30.5.2022

Utakmica Prve kantonalne lige Tuzlanskog kantona Trešnjevka Maoča - Mladost Gornje Živinice, tokom koje je pretučena sudijska trojka - Agan Ramić, Amir Husić i Emir Babajić, i danas je jedna od top tema u bh. fudbalskim krugovima.

- Kao prvo, utakmica nije trebala biti ni odigrana, jer se ne primjenjuju dosljednjo odluke Saveza. Neki klubovi igraju na istoj općini, dok je Trešnjevka Maoča promijenila općinu, javlja naš izvor Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona.

Utakmica je igrana u Koraju, jer je klub iz Maoče već ranije kažnjen zabranom igranja na vlastitom terenu.

- Utakmica je odigrana u Republici Srpskoj, na terenu kluba Druge kantonalne lige, što prema propozicijama NSTK nije moguće. Trebala je biti odigrana na stadionima koji su primljeni za Prvu kantonalnu ligu TK, saznajemo u NSTK.

- Također, prema Statutu NSTK – član 2, utakmice se ne smiju igrati na području manjeg bh. entiteta, ako nema sporazuma. A sporazuma za Trešnjevku Maoča nema. Mogu se dva entitetska saveza dogovoriti, ali nema sporazuma da Maoča može igrati u RS-u.

Znači, u samoj organizaciji utakmice pogriješio je Takmičarski organ NSTK, što je dozvolio da se igra na terenu koji nije primljen za Prvu ligu TK.

- Greška ide od Saveza, zaključio je naš izvor iz NSTK.

Pogledajte video.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.