APETITI PORASLI

Silvio Berluskoni uveo Moncu u Seriju A: Želimo osvojiti Skudeto i Ligu prvaka

Nakon što je s Milanom osvojio sve što se u fudbalu može osvojiti, sada je uspio mali italijanski klub Moncu uvesti u Seriju A

Berluskoni navikao na uspjehe. TWITTER

M. K.

30.5.2022

Vlasnik ne tako davno redovnog italijanskog niželigaša, Monce, Silvio Berluskoni (Berlusconi), ima priliku da ponovo bude ponosan na svoje stvaralaštvo kada je fudbal u pitanju.

Nakon što je s Milanom osvojio sve što se u fudbalu može osvojiti, sada je uspio mali italijanski klub Moncu uvesti u Seriju A.

Berluskoni je izjavio da sada želi osvojiti naslov prvaka Italije i Ligu prvaka, objavili su italijanski mediji.

- Mislili smo da ćemo uspjeti i prošle godine, ali nismo imali sreće. Borili smo se cijele sezone, nije bilo lako, ali uspjeli smo, sada smo u Seriji A, izjavio je Berlusconi.

Monca je je osnovana 1912. godine, a bankrotirala je 2016. pa je morala startati iz amaterske lige.


Dvije godine kasnije Moncu je kupio bivši vlasnik Milana i sada je prvi put u svojoj historiju izborila plasman u elitni razred italijanskog fudbala.

- Sada kada smo u Seriji A moramo osvojiti naslov, plasirati se u Ligu prvaka i nju osvojiti. Ja sam se naviknuo na pobjede, pa ćemo vidjeti, kazao je Berluskoni i dodao:

- Ovo je bila izvanredna godina, s dobrim rezultatima za moje srce. Milan je postao prvak Italije, a Monca se plasirala u Seriju A.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.