REPREZENTACIJA BIH

Menalo: Vrijeme je da se iskupimo

Bez obzira na umor, došli smo da napravimo što bolji rezultat, poručio napadač Dinama

Menalo: Poznat protivnik. ARHIV

A. V.

31.5.2022

Fudbalska reprezentacija BiH se u Zenici priprema za izazove u Ligi nacija, o čemu je govorio napadač zagrebačkog Dinama Luka Menalo (25).

- Znamo svi da je kraj sezone, svi smo svjesni toga. Došli smo napraviti što bolji rezultat u Ligi nacija. Čeka nas prva utakmica protiv Finske. Jučer smo odradili prvi trening. Za sada je sve u redu. Niko nije povrijeđen i nadam se da će svi zdravi dočekati utakmicu - rekao je Menalo i dodao:

- Sigurno da nam je poznat protivnik. Ovo su već treće kvalifikacije za neko takmičenje koje igramo protiv njih. Nismo baš bili uspješni i mislim da je vrijeme da se iskupimo. 

Osvrnuo se Menalo i na grupu.

- Mislim da je grupa dosta izjednačena. I Crna Gora i Finska i Rumunija imaju dosta kvalitetnih igrača, ali isto tako mislim da ih i mi imamo i da smo spremni odgovoriti na te izazove. U prošlim kvalifikacijama smo odigrali dosta dobrih utakmica, pogotovo protiv jačih protivnika. Imali smo mali problem protiv Finske, koji nas je na kraju koštao. Mislim da bi sada uz neko ispravljanje tih grešaka mogli odigrati dosta dobru utakmicu - poručio je Menalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.