LIGA NACIJA

Slaven Musa pred duel u Helsinkiju: Edin Džeko je naša prednost

Igrači su umorni, a ovih nekoliko dana ćemo iskoristiti za relaksaciju i kvalitetnu pripremu za utakmicu protiv Finske, rekao je asistent Ivajla Peteva

Slaven Musa. NSBiH

Piše: G. Š.

31.5.2022

Slaven Musa, asistent selektora naše fudbalske reprezentacije Ivajla Peteva (Ivaylo), istakao je da "Zmajevi" dobro rade na treninzima, iako su iza njih naporne sezone.


Nema problema

- Jučer smo odradili prvi trening na kojem nismo imali nikakvih problema, rekao je Musa i dodao:

- Igrači su umorni, a ovih nekoliko dana ćemo iskoristiti za relaksaciju i kvalitetnu pripremu za utakmicu protiv Finske.

Prvi protivnik u trećem izdanju Lige nacija je naš stari znanac - Finska.

- Otprilike, 99 posto ekipe koja je igrala ovdje protiv nas će ponovo nastupiti. Poznajemo mi njih, poznaju oni nas. Smatram da mi imamo taj neki određeni individualni kvalitet. Nadam se da će svi naši igrači biti zdravi. U odnosu na prošlu utakmicu, tu će biti naš kapiten Edin Džeko, tako da vidimo tu neku prednost. Mi u stručni štab smo analizirali tu utakmicu i sve greške koje smo pravili. Nadam se da ćemo sve to ispraviti, pa da budemo bolji u Finskoj. Nadam se da će rezultat biti povoljniji nego što je bio posljednji put kada smo igrali tamo (2:2 - op.a.), optimista je Musa

Smatra da je naša grupa dosta izjednačena.


Odlučivat će nijanse

- Igraju se četiri utakmice nakon naporne sezone... Niti jedna reprezentacija nije oduševljena što u ovom terminu mora igrati četiri utakmice. U ovoj grupi će odlučivati nijanse, a ja se nadam da će ti detalji presuditi u našu korist. Uvjeren sam u naše individualne kvalitete od svih rezprezentacija, ali moramo imati te sportske sreće koja nam je falila u nekim prošlim utakmicama. Mi ćemo sve uraditi da napravimo dobar rezultat. Bit će dosta zahtjevno, ali mi idemo od utakmice do utakmice. Prva je protiv Finske u Helsinkiju i cijeli fokus je na taj meč na kojem želimo napraviti dobar rezultat, zaključio je Musa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.