KVALIFIKACIJE ZA EP U-21

Savić: Ima dosta novih momaka u ekipi, ali brzo su se uklopili i atmosfera je odlična

Atmosfera u ekipi je odlična, svi su puni želje da se dokažu, rekao je Luka Damjanović

Mladi "Zmajevi" će danas u Butmiru odraditi još jedan trening. NSBiH

Piše: G. Š.

31.5.2022

Mladi fudbalsko reprezentativci Bosne i Hercegovine se u Sarajevu pripremaju za utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. sa Republikom Irskom. Izabranici Slobodana Starčevića su jučer odradili jedan trening u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru, a jutros ih ni jaka kiša koja je padala u Sarajevu nije omela da odrade sve što je stručni štab planirao.

- Okupili smo se u nedjelju u Sarajevu i pripreme protiču odlično, rekao je veznjak Igor Savić i dodao: 

- Odradili smo dva treninga, spremamo se za utakmicu sa Irskom... Ima dosta novih momaka u ekipi, ali brzo su se uklopili i atmosfera je odlična. Naš naredni protivnik je veoma kvalitetan, znamo da nas čeka zahtjevna utakmica. Mi ćemo se dobro spremiti i analizirati ih. Nadamo se pobjedi za kraj kvalifikacija.“

Poziv u U-21 selekciju dobio je i doskorašnji juniorski reprezentativni golman Luka Damjanović koji očekuje pobjedu u narednom meču.

- Polako se upoznajemo sa radom u U-21 selekciji i onim što od nas traži selektor jer nas je dosta došlo iz U-19 reprezentacije nakon sjajnog rezultata u elitnom krugu kvalifikacija u Francuskoj. Atmosfera u ekipi je odlična, svi su puni želje da se dokažu. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za težak meč protiv kvalitetnog protivnika. Oni se bore za plasman na Euro, ali mi ćemo učiniti sve da im to pokvarimo. Ići ćemo na pobjedu, kao i uvijek, te se nadamo pozitivnom rezultatu - zakjljučio je Damjanović.

Mladi "Zmajevi" će danas u Butmiru odraditi još jedan trening.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.