DRUŠTVENE MREŽE

Supruga zvijezde Liverpula: Bande lopova su nas pokušavale opljačkati, finale je bilo noćna mora

Ne volim komentarisati te stvari, ali ovaj put moram. Finale je bila potpuna noćna mora, kaže Vigas

Alkantara sa suprugom i djecom. INSTAGRAM

M. K.

31.5.2022

Finale Lige prvaka navijači Liverpula neće pamtiti po dobrom, a osim što su poraženi u finalu od Reala (1:0), prije utakmice je pretrpili pravu dramu jer se pojavio ogroman višak navijača iz Engleske.

Među onima koji su posvjedočili drami uoči utakmice koja je kasnila više od pola sata zbog haosa na ulazu, bila je i Julija Vigas, supruga veznjaka Liverpula Tiaga Alkantare (Thiago Alcantara), koja je putem društvenih mreža detaljno opisala svoje iskustvo.

- Ne volim komentarisati te stvari, ali ovaj put moram. Finale je bila potpuna noćna mora, a ovdje se ne radi o fudbalu, to ide dalje od rezultata. Zbog neorganizovanosti i sigurnosti bilo je mnogo straha. Stalno su nam prijetile bande lopova, koje su nas pokušavale opljačkati i ušuljati se na stadion bez ulaznica.

- Zato su mnogi navijači ostali izvan stadiona, stvorila se lavina ljudi. Policija je ispalila suzavac na porodice i navijače, a neki od njih su i pretučeni. Svi su bili nevini ljudi. Zbog svega toga morali smo biti ispraćeni sa stadiona zbog vlastite sigurnosti. Nešto se mora učiniti, takvo šta se ne može dogoditi ni u kakvom slučaju i tražimo odgovornost. Moglo je biti puno gore, napisala je Tiagova supruga.

- Morate imati na umu da je došlo do priljeva navijača Liverpula bez ulaznica ili s lažnim ulaznicama. Bilo je između 30.000 i 40.000 ljudi, što je preko 45 posto više navijača od predviđenog kapaciteta, dodala je na kraju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.