UKRAJINSKI FUDBALER

Emotivna pres-konferencija Zinčenka: Mnogi to ne razumiju, ali sutra vi možete biti na mjestu Ukrajine

Svaki Ukrajinac želi istu stvar, da se zaustavi ovaj rat, poručio je

Zinčenko: Želimo Ukrajicima pružiti malo radosti. AFP

E. Ć.

1.6.2022

Fudbalski reprezentativac Ukrajine Oleksandar Zinčenko (Olexandr Zinchenko) zaplakao je na pres-konferenciji uoči sutrašnje utakmice polufinala baraža između njegovog tima i selekcije Škotske.

- Svaki Ukrajinac želi istu stvar - da se zaustavi ovaj rat. Razgovarao sam s ljudima iz različitih zemalja, iz cijelog svijeta i razgovarao sam s nekom ukrajinskom djecom koja jednostavno ne razumiju što se događa u Ukrajini  - rekao je Zinčenko.

Kazao je da on i ostatak tima žele otići na Svjetsko prvenstvo i dati malo radosti Ukrajincima koji to u ovom trenutku jako zaslužuju.

- Želio bih također reći da mnoge zemlje to možda ne razumiju, danas je to Ukrajina, ali sutra to možete biti vi. Zato moramo biti ujedinjeni i trebamo potpuno pobijediti agresiju - istakao je reprezentativac Ukrajine.

Ukrajina i Škotska igraju sutra od 20:45 sati, a pobjednik tog duela u finalu baraža će odmjeriti snage sa Velsom. Podsjetimo, ovaj meč je bio na rasporedu u martu, ali je odložen zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.