TUTOMERKATO

Gatuzo nastavlja karijeru u Španiji

Navodno je Italijan trenutno u Singapuru, zajedno sa svojim menadžerom, čuvenim Žoržom Mendešom, koji je prijatelj najvećeg akcionalara kluba Pitera Lima

Đenaro Gatuzo. Arhiva

G. Š.

1.6.2022

Poslije godinu i po provedenih u Napoliju, a prije toga na klupama Milana, Pize, grčkog OFI-ja, Palerma i Siona, Đenaro Gatuzo (Gennaro Gattuso) sezonu za nama proveo je bez angažmana. Imao je nekadašnji reprezentativac Italije prošlog ljeta dogovoren posao u Fiorentini, međutim, sredinom juna - samo dvije sedmice prije nego što je saradnja trebalo da krene, došlo je do obrta i poništavanja dogovora.

Pregovori u Singapuru

Prema pisanju "Tutomerkata", koje prenose i španski mediji, 44-godišnji strateg nalazi se pred novim radnim zadatkom - vođenjem Valensije. Navodno je Italijan trenutno u Singapuru, zajedno sa svojim menadžerom, čuvenim Žoržom Mendešom, koji je prijatelj najvećeg akcionalara kluba sa Mestalje, Pitera Lima. Upravo sa njim se i odvijaju pregovori, a ostale su još samo sitnice do konačnog dogovora.

Jedna od "sitnica" je i rastanak sa aktuelnim trenerom Valensije, Hoseom Bordalasom, mada španski mediji navode da u dvogodišnjem ugovoru koji važi do ljeta 2023. postoje izlazne klauzule za obje strane, a kako je Lim nedavno otpustio predsjednika Anila Murtija, očekuje se da isto učini i sa 58-godišnjim trenerom iz Alikantea, koji se u finišu sezone našao na udaru nezadovoljnih navijača.


Borba za trofeje

Pod Bordalesovim vodstvom Valensija je prošlu sezonu završila na devetom mjestu Primere, ali se poslije dugo vremena opet borila za trofej pošto je igrala finale Kupa kralja. Međutim, Betis je bio uspješniji u izvođenju penala.

Gatuzo u svojoj trenerskoj biografiji ima osvojen Kup Italije sa Napolijem 2020. godine, a do rastanka sa Napolijem došlo je kada u posljednjem kolu sezone. nije uspio da sa svojim timom na domaćem terenu savlada Veronu i osigura četvrto mjesto u Seriji A, odnosno plasman u Ligu šampiona. Bilo je 1:1, pa se Juventus pobjedom protiv Bolonje našao na bod ispred velikog rivala sa juga Italije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.