SUTRA KONAČNA ODLUKA

Feđa Dudić preuzima Sarajevo

Šef stručnog štaba Veleža obavio konkretan razgovor s Ismirom Mirvićem

Feđa Dudić. Arhiva

Piše: Goran Šumar

1.6.2022

Fudbaleri Sarajeva će do kraja sedmice, a najvjerovatnije u četvrtak ili petak, dobiti novog šefa stručnog štaba. Kako trenutno stoje stvari, najbliži klupi kluba s Koševa je trener Veleža Feđa Dudić (39), koji je sinoć na sjednici Upravnog odbora mostarskih “Rođenih” podnio svoj izvještaj.


Završeni pregovori

Za danas je - također, zakazana i Skupština FK Velež, nakon koje će se i definitivno znati hoće li Dudić nastaviti saradnju s mostarskim klubom. Ako se to ne dogodi, bit će novi šef struke FK Sarajevo.

Kako saznaje “Dnevni avaz”, prvi strateg Mostaraca obavio je konkretan razgovor s predsjednikom Upravnog odbora FK Sarajevo Ismirom Mirvićem o preuzimanju usijane koševske klupe. Konačan dogovor nije postignut samo zbog toga što Dudić, koji je inače dijete kluba s Koševa, još nije definirao svoj status u FK Velež. Tragom ove informacije kontaktirali smo najboljeg bh. mladog trenera.

 - Ne bih ništa da komentarišem do četvrtka kada će sve biti poznato, rekao nam je Dudić

S druge strane, u PR službi FK Sarajevo niko nije odgovarao na pozive...


Treneri na čekanju

Pored Dudića i Mehe Kodre, koji je prošle sedmice odbio ponudu za povratak na Koševo, te Husrefa Musemića, sportski direktor FK Sarajevo Emir Hadžić obavio je razgovore s Brunom Akrapovićem, Vuletom Trivunovićem, Abdulahom Ibrakovićem, Krunoslavom Rendulićem Nerminom Bašićem...

Brojni navijači Sarajeva bili su za povratak Musemića, koji, nažalost, nije prihvatio ponudu za novog-starog trenera bordo tima, jer je povrijeđen odnosom čelnika kluba prema njemu. U svakom slučaju, bordo tim će – nakon najgore sezone u historiji, početi pripreme oko 15. juna

Veliko spremanje

Nakon imenovanja novog šefa stručnog štaba u bordo svlačionici slijedi veliko spremanje. Ugovori su istekli Darku Laziću, Draženu Bagariću, Darku Bodulu, Borisu Cmiljaniću, a Selmir Pidro će karijeru nastaviti u Sent Luis sitiju. Također, prilikom “provjetravanja” koševske svlačionice sigurno će odletjeti još nekolicina prvotimaca koji nisu iskoristili ukazano povjerenje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.