U SUSRET PRIJELAZNOM ROKU

Milan poslao ponudu za Zaniola

"Rosoneri" su ponudili obeštećenje od 25.000.000 eura, plus Aleksis Salemakers

Nikolo Zaniolo. Arhiva

G. Š.

1.6.2022

Preuzimanje Milana od strane američkog biznismena Gerija Kardinalea odmah je pokrenulo priče o prijelaznom roku i jačanju italijanskog šampiona za izazove koji ga očekuju u narednoj sezoni, iako je pred novim čelnicima "Rosonera" mnogo administrativnog posla, vezanog prije svega za produžetke ugovora direktorskom tandemu Paolo Maldini - Riki Masara.


Negativan odgovor

Ipak, današnja "La Gazzetta dello Sport" objavila je da je Milan krenuo u ofanzivu na prvu zvijezdu Rome Nikolo Zaniola. Navodno, "Rosoneri" su ponudili obeštećenje od 25.000.000 eura, plus Aleksis Salemakers. Međutim, sa druge strane je stigao negativan odgovor. Čelnici "Vučice" žele da sačuvaju svog dragulja, ali ni to neće biti lagan posao, baš kao što nije bilo ni dosadašnje ubjeđivanje Zaniola da produži ugovor koji mu ističe na ljeto 2024. godine.

U svakom slučaju, Milan je krenuo da vrši pritisak, došlo je do prvih indirektnih kontakata preko posrednika, a onda je uslijedila i zvanična ponuda. Milan je u ovom trenutku spreman da ide od cife od 30.000.000 eura, pa ostaje da se vidi da li bi ona mogla nešto konkretnije da promijeni po pitanju raspoloženja čelnika "Vučice".

"Gazzetta" navodi da će u narednih nekoliko sedmica postati jasnije da li postoje uslovi da Zaniolo produži novi ugovor sa Romom. Ipak, sama činjenica da je Milan ušao u trku potvrđuje da Rimljani nemaju situaciju u potpunosti u svojim rukama.


Došao kao" kusur"

Zaniolo je u Romu došao kao" kusur" za transfer Radže Najngolana u Inter u julu 2018. godine. "Nerazuri" su za veterana platili 38.000.000 eura obeštećenja, dok su na suprotnu stranu otišli Zaniolo i Davide Santon, čija je zajednička vrijednost procijenjena na 14.000.000 eura. Od toga je mladi vezista koštao 4.500.000 eura, a ubrzo se ispostavio kao najbolji Romin posao u protekloj deceniji.

Mladi fudbaler je svoj značaj za ekipu Žozea Murinja direktno demonstrirao u nedavnom finalu Lige konferencije, gdje je golom donio evropski trofej klubu iz "Vječnog grada".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.