ODLAZAK VELŠANINA

Bejl se oprostio od "Kraljevskog kluba" i navijača: Sve što sam želio u Realu sam ostvario

Pišem ovu poruku kako bih se zahvalio svim svojim saigračima, prošlim i sadašnjim, trenerima, osoblju te navijačima koji su me podržavali, poručio je Velšanin

Bejl s peharom Lige prvaka. INSTAGRAM

M. K.

1.6.2022

Reprezentativac Velsa, Geret Bejl (Gareth Bale), oprostio se od Real Madrida i njegovih navijača porukom na društvenim mrežama.

Bejl je u Real stigao 2013. u transferu vrijednom preko 100 miliona eura, a s "Kraljevima" je nedavno osvojio petu Ligu prvaka.

- Pišem ovu poruku kako bih se zahvalio svim svojim saigračima, prošlim i sadašnjim, trenerima, osoblju te navijačima koji su me podržavali. Stigao sam u Madrid prije devet godina kao mladić koji je želio ostvariti san i zaigrati za Real. Htio sam nositi savršeno bijeli dres i Realov grb na svojim grudima, da igram na stadionu "Santjago Bernabeu" i da osvajam trofeje, prije svega Ligu prvaka. Sad mogu da se osvrnem i kada razmislim da kažem da sam sve to ostvario, čak i mnogo više od toga, poručio je Bejl.

- Bilo je nezaboravno iskustvo upisati se u historiju Reala i ostvariti ovo što smo mi ostvarili. Nikada to neću zaboraviti, a na kraju bih se želio zahvaliti čelnicima kluba koji su mi dali šansu i to na čelu s predsjednikom Florentinom Perezom. Bila mi je čast. Hvala!, napisao je Bejl.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.