LIGA NACIJA

Ahmedhodžić pred let za Helsinki: Siguran sam da će puno Bosanaca i Hercegovaca doći da nas bodre

Osjećam se dobro i spreman sam da igram na najvećem nivou, rekao je naš reprezentativni stoper

Anel Ahmedhodžić. NSBiH

Piše: G. Š.

3.6.2022

Naša fudbalska reprezentacija danas (10 sati) će sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo otputovati u Helsinki, gdje će večeras od 18 sati, u terminu sutrašnje utakmice 1. kola Lige nacija protiv Finske, odraditi posljednji trening.


- U formi sam jer nismo tako davno završili sezonu, rekao je naš defanzivac Anel Ahmedhodžić i dodao:

- Posljednja utakmica bila je 21. maja, ali sam i nakon toga individualno radio, a i našem kampu smo imali jake treninge. Osjećam se dobro i spreman sam da igram na najvećem nivou.

Koliko Vam odgovara način igre Finaca?

- S obzirom na to da sam fudbalsku školu prošao u Švedskoj - slično igraju, stil mi je poznat i odgovara mi. Mi kao ekipa moramo biti pažljivi i skoncentrisani. Finska ima nekoliko dobrih igrača koji nam mogu stvoriti probleme. To smo već vidjeli. Za nas je od velike važnosti da svaki pojedinac radi za ekipu, da svi trčimo 110 posto. Ako se svi zajedno na terenu ponašamo kao jedan, a imamo već kvalitet, onda možemo da ih pobijedimo.

Očekujete li podršku naših navijača u Helsinkiju?

- Nas ima svuda, od Švedske, Danske, Norveške, cijele Evrope. Siguran sam da će puno Bosanaca i Hercegovaca doći da nas bodre. Meni to puno znači a i ostalim momcima i lijepo će biti vidjeti naše zastave u Helsinkiju. Vjerujem da će ih biti puno i u Crnoj Gori, kad budemo igrali 11. juna.


U početku je bilo teško

Kako ocjenjujete proteklu klupsku sezonu?

- U početku je bilo teško, najviše zbog jezika, onda sam se prilagodio. Inače, lijepo su me prihvatili igrači i stručni štab i sve je bilo dobro. Žao mi je samo što nisam uspio mnogo da upoznam Francusku jer smo imali puno utakmica. Ono što sam vidio, sviđa mi se, kao i život u Francuskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.