PRIJELAZNI ROK

Konte kupuje dva igrača Barcelone

Pretpostavka je da će Konte forsirati sistemu 3-5-2

Antonio Konte. Arhiva

G. Š.

3.6.2022

Menadžer Totehema Antonio Konte (Conte) dobio je 150 miliona funti za pojačanja, kako bi složi ekipu po svom ukusu. Italijan je već potvrdio svoj prvi transfer, osiguravši Ivana Perišića, koji je došao iz milanskog Intera, ali kao slobodan igrač. Hrvatski ofenzivac pokrit će lijevu stranu napada, odnosno lijevi bok, jer pretpostavka je da će Konte forsirati sistemu 3-5-2, prenosi SN.

Totenhem je, tvrde Englezi, blizu dogovora o dvogodišnjoj posudbi stopera Barcelone Lenglea (Clement Lenglet). Ovaj 26-godišnjak je rijetko nastupao za Blaugranu prošle sezone, a Barsa čini sve kako bi se riješila igrača koji nisu u prvom planu, te tako rasteretila blagajnu u kojoj je stanje i dalje dosta kritično.

Totenhem je ponovno iskazao želju za dovođenjem Adama Traorea. Krilni napadač, koji se najbolje snalazi na desnoj strani terena, već je zimus bio povezivan sa Spursima, ali tada je izabrao Barcelonu. Kako je sve manje vjerojatno da će Barca njegovu posudbu iz Volvesa učiniti trajnom. Konte ga vidi kao odlično rješenje. Traoreova cijena je oko 30 miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.