SELEKTOR VATRENIH

Prva reakcija Dalića nakon debakla Hrvatske: Pokazali smo nemoć, u Splitu mora biti bolje

Griješili smo u dodavanjima i oni su osvajali teren nakon kontri, rekao je Dalić

Dalić: Bili su puno brži i agresivniji. Matija Habljak / PIXSELL

E. Ć.

3.6.2022

Fudbalska reprezentacija Hrvatske doživjela je debakl na stadionu u Osjeku u okviru 1. kola Lige nacija gdje ih je savladala Austrija sa čak 3:0.

Nakon meča novinarima se obratio selektor "Vatrenih" Zlatko Dalić. 

Težak poraz. Čestitam Austriji na pobjedi. Ispričavam se našim navijačima. Igrali smo prvih pola sata dobro, ali nakon primljenog gola smo pali i nismo se mogli vratiti. Pokazali smo nemoć, pali smo fizički i psihički. Znali smo da će biti teško. Bili su puno brži i agresivniji od nas - rekao je Dalić.


Na drugoj strani je bio Ralf Ragnik (Rangnick), dojučerašnji trener Mančester junajteda, koji je odlično postavio svoj tim.

- Griješili smo u dodavanjima i oni su osvajali teren nakon kontri. Sad moramo pokazati karakter i vratiti se. Bit će jako teško. Kraj je sezone, momci su već bili na odmoru, ali tako je svima. Moramo pokušati pobijediti u Splitu i ovo popraviti na neki način - poručio je Dalić.

Hrvatska za tri dana igra novu utakmicu kada će u Splitu na Poljudu ugostiti aktuelne svjetske prvake Francuze koji su večeras izgubili protiv Danske (1:2).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.