ISPIT ZA FUDBALERE

"Zmajevi" otvaraju novu sezonu u Ligi nacija: Danas protiv svog "krvnika" iz prethodnih duela

U pet odigranih duela, savladali smo Fince samo jednom, a u minulim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo prizemljili su nas na pod u trenucima kada smo mislili da možemo uhvatiti posljednji voz za baraž

Piše: E. Ć.

4.6.2022

Sa sinoćnjeg treninga Zmajeva - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas započinje novi ciklus takmičenja u Ligi nacija. "Zmajevi" će od 18 sati istrčati na travnjak Olimpijskog stadiona u Helsinkiju, a protivnik je stari poznanik i "dželat" našeg tima, selekcija Finske.

Finci su "mina" za bh. fudbalere. U pet odigranih duela, savladali smo ih samo jednom, a u minulim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo prizemljili su nas na pod u trenucima kada smo mislili da možemo uhvatiti posljednji voz za baraž. I to u Zenici kada je bilo 1:3, iako je Ibrahim Šehić odbranio penal na 0:0, a Finci od 39. igrali s čovjekom manje nakon isključenja Juke Raitale (Jukka).

Iz našeg tabora navode da je vrijeme za osvetu Fincima. Istaknuta je velika volja i motiviranost. 

- Želimo da ostvarimo dobar rezultat, ali i da spremimo ekipu za ono što nas čeka kasnije. Moramo sutra izgledati puno bolje nego u prošlom meču sa Finskom. To je bila jedna utakmica iz koje moramo dosta da naučimo. Nadam se da sutra nećemo praviti greške koje smo pravili u novembru kad smo se sastali u Zenici i da ćemo osvojiti bodove - rekao je selektor Petev.


Petev i Šehić na jučerašnjoj pres-konferenciji. NSBiH

Prvi čuvar mreže naše reprezentacije Ibrahim Šehić je rekao kako je uvijek teško igrati protiv Finske, ali da se dobro poznajemo i da neće biti iznenađenja za "Zmajeve".

Selektor Ivajlo Petev neće moći računati jedino na napadača Kenana Kodru. Bugarskom treneru su na raspolaganju Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo i Nemanja Bilbija.

Susret u Helsinkiju se igra od 18 sati. Prema kladionici Mozzart, Finska je blagi favorit za čiju pobjedu je određen koeficijent 2.70, dok je za trijumf BiH kvota 2.80. Kompletnu ponudu pogledajte na "Mozzart Bet" sajtu i odigrajte online. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.