MUNDIJAL 2022

Bejl: Imam gomilu ponuda

Ovo je najveći rezultat u historiji velškog nogometa, rekao je Geret

Geret Bejl. AFP

G. Š.

6.6.2022

Andrij Jarmolenko skrenuo je Bejlov (Gareth Bale) slobodni udarac u vlastitu mrežu za pobjedu (1:0) Velsa protiv Ukrajine u Kardifu, pa je tako izboren prvi Mundijal nakon 1958. godine. Bejl će krajem juna napustiti Real Madrid nakon devet godina, a iako se zasad ne zna gdje ćnastaviti karijeru, Velšanin tvrdi: 

- Imam gomilu ponuda.

Nagađa se kako će 32-godišnji Bejl potražiti klub u kojem će imati zagarantirano mjesto startera jer želi biti u formi za Mundijal 2022. Sezonu 2020/21 proveo je na posudbi u Totenhemu zabivši 16 golova, pa povratak u Premieršip ne može se isključiti kao ni odlazak u rodni mu Kardif, iako igraju u drugom rangu engleskog nogometa - Čempionšipu. Međutim, jedna od opcija za Bejla je i odlazak u Ameriku, konkretno u redove DC junajteda, prenosi SN.

Glumac Rob Makelheni (McElhenney) smatra da bi peterostruki osvajač Lige prvaka trebao okušati sreću u jednom drugom velškom klubu, konkretno Vreksemu (Wrexham), čiji je suvlasnik. Ostaje za vidjeti koju će opciju odabrati.

- Ovo je najveći rezultat u historiji  velškog nogometa. Svi smo ekstatični i idemo na SP! To je ono za što smo radili od prvog dana, tako smo sretni, rekao je Bejl nakon plasmana na Mundijal 2022.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.