LIGA NACIJA

Marko Arnautović blizu rekorda: Stotka je baš lijepa stvar

Nadam se samo da ću je proslaviti uz pobjedu, rekao je reprezentativac Austrije

Marko Arnautović. Arhiva

Piše: G. Š.

6.6.2022

Mnogo polemike je izazvao novi selektor Austrije Ralf Rangnik (Rangnick) kada je odlučio da ne pozove stopera Crvene zvezde Aleksandra Dragovića za mečeve u Ligi nacija. Iskusni stoper je bio jedan od najstandardnijih članova posljednjih godina i zato je bilo čudno vidjeti Austriju bez njega. Međutim, pobjeda na Rangnikovom debiju nad Hrvatskom sa 3:0 brzo je promijenila temu sa Dragovića...


Ne zanima me ko je ispred na list

Da se našao na spisku, Dragović bi tokom juna imao priliku da postane apsolutni rekorder reprezentacije po broju nastupa. Odigrao je 100 mečeva, samo još tri ga dijele od rekordera Andreasa Hercoga (Herzog). Međutim, sada bi obojicu mogao da prestigne napadač Marko Arnautović.

Fudbaler Bolonje će, ukoliko se po očekivanjima nađe na terenu večeras od 20.45 sati protiv Danske zabilježiti svoju 100. utakmicu za Austriju. Time će se izjednačiti na vječnoj listi sa Dragovićem.

- Stotka je baš lijepa stvar. Mnogo sam sretan i ponosan zbog toga. Nadam se samo da ću je proslaviti uz pobjedu. Ne zanima me ko je ispred na listi, stalo mi je samo da pomognem timu, kazao je Arnautović, strijelac prvog gola u Hrvatskoj.


Alaba sretan zbog Marka

U borbi za prvo mjesto po broju odigranih mečeva učestvuje i David Alaba. On je takođe blizu stotke, večeras bi trebalo da odigra 93. meč.

- Veoma sam sretan zbog Marka. Takav jubilej ne može svako da dostigne, prokomentarisao je Alaba.

Danci su, baš kao i Austrijanci, otvorili Ligu nacija pobjedom. Poslije preokreta su u Parizu savladali Francusku sa 2:1. Tako su se večerašnji rivali iz Beča odvojili na tabeli Grupe 1.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2.70. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.