SELEKTOR "VATRENIH"

Dalić: Bio bih najsretniji da se Liga nacija sutra ukine

Smatra da Hrvatska nije zaslužila zvižduke

Dalić: Nemam zamjerke igračima. AGENCIJE

A. V.

7.6.2022

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić je nakon remija s Francuskom (1:1) u drugom kolu Lige nacija poručio kako je zadovoljan bodom, ali da je njegov tim mogao i više.

- Čestitao bi igračima na dobroj i karakternoj utakmici, borili su se kako treba. Uzeli smo bod, možda smo mogli i malo više - kazao je Dalić za Novu TV dodavši:

- Hrvatska reprezentacija nije zaslužila zvižduke, žao mi je što je to bilo u Osijeku. Da izgubimo i 10 utakmica oni to nisu zaslužili. Može se kritizirati mene kao selektora, ali igrači su dali sve od sebe.

Dalić je naglasio kako neće donositi sudove nakon Lige nacija i kako bi bio najsretniji da se ona ukine.

- Mene ona ne ide, ja bih bio najsretniji da se ona sutra ukine. Nemam zamjerke igračima, bitno je da oni daju sve od sebe, trud je bio na nivou.

Nakon susreta protiv Austrije (0:3) i Francuske (1:1), "Vatreni" nemaju vremen za odmor. Idući nastup imaju 10. juna u Kopenhagenu protiv Danske, a ovaj "mini ciklus" završava 13. juna gostovanjem u Parizu.

- Za Dansku ćemo napraviti promjene. Tražit ćemo nova imena, ali nikoga nećemo zvati. Niko neće otići, ali tražit ćemo svježine -  poručio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.