U SUSRET PRIJELAZNOM ROKU

Ko će platiti 50 miliona eura za Gabrijela Žezusa?

Svjestan da mora ići iz Mančestera sitija, pitanje je samo gdje će?

Gabrijel Žezus. Arhiva

G. Š.

7.6.2022

Nije bio prvi izbor menadžera Sitija Pepa Gvardiole (Guardiole) ni do sada, a minutaža će mu biti još manja sada kada dođe Erling Haland (Haaland), kasnije i Riverov Hulijan Alvarez (Julian Alvarez). Gabrijel Žezus (Jesus) je svjestan da mora ići iz Mančestera sitija, pitanje je samo gdje će? Jer iako je on voljan da karijeru nastavi u nekom klubu koji će se boriti za najznačajnije trofeje, nije sigurno da će se neko od takvih javiti da plati obeštećen je od oko 50.000.000 eura koliko "Građani" traže za brazilskog napadača.

Tu informaciju donosi madridska "Marca", pošto je Žezus ponuđen i Realu. Iz "Kraljevskog kluba" nisu momentalno odbili ponudu, ali još razmišljaju. Pored obeštećenja treba izdvojiti i oko 7.500.000 eura neto po sezoni za platu fudbalera. Nešto malo će sigurno morati da je snizi Žezus, ali neće baš prihvatiti ni da igra za "kikiriki".

Realov problem je i to što u timu već ima Vinisijusa, Rodriga i Edera Militaa, što će reći da nema mjesta za nove igrače sa pasošima zemalja izvan Evropske unije. Srećom po Žezusa, tu su i druge opcije. Arsenal se posebno ističe, mada nema konkretne ponude. Totenhem je također u igri, a spominje se i Čelzi, mada tek stidljivo. Iz Njemačke zvala je Borusija Dortmund.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.