UGLAVNOM ZADOVOLJNI

Pogledajte šta su rekli bh. reprezentativci nakon pobjede nad Rumunijom

Gol odluke postigao je Smail Prevljak, koji je nakon gola u finišu u Finskoj (1:1), i večeras pogodio u 69. minuti za konačnih 1:0

Gojak zadovoljan rezultatom. FSBIH

M. K.

8.6.2022

U 2. kolu grupe 3 Lige B trećeg izdanja Lige nacija,naša fudbalska selekcija ugostila je Rumune u Zenici i upisala pobjedu 1:0.

Gol odluke postigao je Smail Prevljak, koji je nakon gola u finišu u Finskoj (1:1), i večeras pogodio u 69. minuti za konačnih 1:0.

Treba istaći da je Edin Džeko, kako saznajemo, izašao ranije iz igre zbog otoka na koljenu.  Edin je u autobus ušao šepajući, sa zavijenim koljenom i listom. Kapiten je zbog toga upitan za Crnu Goru.

Nakon meča bh. reprezentativci su uglavnom bili sretni zbog konačnog rezultata.

Junak BiH Smail Prevljak rekao je kako nam se vratila borbenost.

- Gledali smo ih protiv Rumunije, jaki su, ali imamo sada mnogo više šansi i samopouzdanja nakon pobjede, rekao je Prevljak. 

Amer Gojak je istakao kako su Rumuni vrlo neugodni.

- Vidi se da znaju igrati fudbal, ali sada je najvažniji rezultat. I prije smo dobro igrali, ali je nedostajala doza sreće. I sljedeći meč idemo na pobjedu, poručio je Gojak.

Miralem Pjanić je dodao: 

- Moglo se i malo bolje, ali dobro je da smo izvukli četiri boda. to je dobar start. Idemo i protiv Crne Gore izvući dobar rezultat. Selektor dosta rotira, ali svi smo tu i nadamo se najbolje, rekao je igrač Barcelone. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.