LIGA NACIJA

Zašto je Belgija apsolutni favorit protiv Poljske

U posljednjem izdanju Lige nacija Belgija je uspjela da se plasira na fajnal-for, gdje je u prvoj utakmici izgubila od Francuske (2:3), poslije čega je izgubila od Italije (1:2) u duelu za treće mjesto

Romel Lukaku. Agencije

Piše: G. Š.

8.6.2022

Kraj sezone u većini najzanimljivijih fudbalskih prvenstava ne znači nužno da nema akcije. U glavnim ulogama su reprezentativne selekcije, koje ovih dana vode bitke u Ligi nacija, raznim kontinentalnim kvalifikacijama, kao i borbe za posljednja dva mjesta na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Današnji program rezervisan je za Ligu nacija, u okviru koje bukmejkeri Mozzarta nude najveće kvote na svijetu na dva meča. U pitanju su jedinica na Belgiju protiv Poljske u sklopu divizije A, odnosno kec na Škotsku u sudaru sa Armenijom u okviru divizije B.

Belgija i Poljska večeras (20.45 sati) će odmjeriti snage u Briselu, u okviru 2. kola Lige nacija.

U posljednjem izdanju Lige nacija Belgija je uspjela da se plasira na fajnal-for, gdje je u prvoj utakmici izgubila od Francuske (2:3), poslije čega je izgubila od Italije (1:2) u duelu za treće mjesto. Crveni đavoli su prije godinu bili pomalo razočarani nastupom na Euru, gdej su lako prošli grupnu fazu, ali na kraju nisu prošli dalje od četvrtfinala. U kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, Belgija je ostvarila šest pobjeda i dva remija u osam kola, i to je bilo dovoljno da osvoji prvu poziciju u grupi. 

Poslije uspjeha u kontrolnoj utakmici sa Burkinom Faso (3:0), Belgija je startovala u Ligi nacija porazom u duelu sa Nizozemskom (1:4). Reprezentacija Poljske je prije tačno godinu razočarala na prvenstvu Starog kontinenta, sa samo jednim osvojenim bodom u fazi po grupama, ali je potom na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo 2022. ozbiljno napredovala. U deset duela zabilježila je šest pobjeda i dva neriješena susreta i završila je na drugoj poziciji na tabeli, da bi se potom kroz baraž domogla Mundijala 2022. U prvom kolu novog šampionata Lige nacija, Poljska je na svom terenu pobijedila Vels (2:1).

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.70. Pogledaj sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.