U SUSRET PRIJELAZNOM ROKU

Barsa prodaje igrača u Junajted i kupuje u Sitiju

U Barceloni su spremni da prihvate Junajtedovu ponudu, a onda da taj novac ulože u plavu stranu Mančestera i iz Sitija dovedu ni manje ni više nego Bernarda Silvu

Bernardo Silva. Agencije

G. Š.

9.6.2022

Mančester junajted se navodno javio s ponudom od 60.000.000 eura i još 20.000.000 eura u bonusima i u Barceloni su se mislima već pozdravili sa Frenkijem de Jongom (Frenkie de Jong). Nije bio promašaj, ali nije ni ubijedio ljude sa Kamp Nou stadiona da može postati najbolji na svojoj poziciji. Stoga su u Barsi spremni da prihvate Junajtedovu ponudu, a onda da taj novac ulože u plavu stranu Mančestera i iz Sitija dovedu ni manje ni više nego Bernarda Silvu!


Bernardo istinski želi u Barcelonu

Koliko će "Građani" da traže? Boga pitaj. Silva ima ugovor do 2025. godine i Siti je u komfornoj zoni. Katalonci se uzdaju u procjenu da Bernardo istinski želi u Barcelonu. Kako Pep Gvardiola (Guardiola) ne voli da drži nezadovoljne igrače možda bi tu bilo prostora za kakav dogovor i nekakvo realno obeštećenje. Jer, ako Siti bude insistirao na tržišnoj vrijednosti igrača – Barcelona neće imati da plati. Bez obzira na taj novac od De Jonga.

Potpredsjednik Barcelone zadužen za ekonomska pitanja Eduard Romeu baš je u današnjem intervjuu za katalonski "Sport" rekao da bi klub izašao iz finansijskih problema samo ako bi neko došao i momentalno strovalio u klub oko 500.000.000 eura! Pošto se to neće desiti Barsa će još koju godinu morati da bude oprezna i pažljivo vuče svaki korak.

Ovaj sa Silvom nam baš i ne izgleda tako. Ne zato što je on loš fudbaler, naprotiv, već zato što je u najboljim godinama, na vrhuncu karijere i sa vjerovatno najvećom tržišnom vrijednošću koji će imati u karijeri. A takvi su igrači obično rezervisani za klubove sa dobrom bankovnom slikom. Ranije je takva bila Barcelona, sada je tu Real, pa Bajern, naravno Pari Sen Žermen i Siti…

Čeka konkretnu ponudu

Igrački – sasvim druga priča. U Silvine kvalitete niko ne sumnja. Pitanje je samo kako do njegovog potpisa? "Mundo Deportivo" navodi da je predsjednik Đoan Laporta baš jučer razgovarao sa Žoržom Mendešom (Jorge Mendes). Bernardo Silva navodno hoće u Barcelonu i čeka konkretnu ponudu da s njom ode pred čelnike "Građana".

Ali zašto bi to Siti dozvolio? Posebno za obeštećenje u rangu ovog De Jongovog. Silva je ipak kvalitetniji fudbaler, bar trenutno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.