PRIPREME U SKOPLJU

Starčević: Nažalost, ne mogu računati na pet igrača

Ovo je jedna talentovana generacija igrača, rekao je Starčević

G. Š.

Slobodan Starčević

Foto: NSBiH


Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine se u Skoplju pripremaju za dvije prijateljske utakmice koje će odigrati sa mladom selekcijom Sjeverne Makedonije. Na spisku selektora Slobodana Starčevića našli su se mlađi igrači, koji će imati pravo nastupa u narednom kvalifikacionom ciklusu za Evropsko prvenstvo.

- Kao što smo već rekli, ovo je jedna talentovana generacija igrača, rekao je Starčević i dodao:

- Nažalost, Čuić i Krdžalić su povrijeđeni i na njih ne možemo računati, kao i na Muharemovića i Sučića koji imaju obaveze u svojim klubovima. Nema ni Ćetkovića koji je prekomandovan u „A“ reprezentaciju. Momci koji su ovdje su na treninzima pokazali veliku dozu ozbiljnosti, discipline i kvaliteta. Sad su u fokusu igrači koji su sa U-19 selekcijom napravili dobar rezultat i bili blizu plasmana na Euro, kao i igrači iz Premijer lige koji su već standardni u svojim ekipama, rekao je selektor Starčević.

Prva utakmica U-21 selekcija Sjeverna Makedonija - Bosna i Hercegovina na programu je sutra u 17 sati u Trening centru Petar Miloševski u Skoplju. Na istom mjestu 12. juna, također, u 17:00 sati ove selekcije će odigrati drugi meč.

Više o temi Slobodan Starčević

NA VRH

Podijeli članak na