LIGA NACIJA

Šveđani bez sedam igrača napadaju Srbiju

Reprezentacija Srbija će, kao malo puta u historiji, biti favorit na terenu reprezentacije Švedske

Sa treninga reprezentaciji Srbije u Solni. FSS

Piše: G. Š.

9.6.2022

Ne osjeća se euforija, više je to neka vrsta zasićenja brojnim utakmicama, velikim takmičenjima i još većim utakmicama. Međutim, i u takvoj situaciji psihološke i fizičke istrošenosti reprezentacija Srbije je uspjela je da se podigne poslije početnog poraza u Ligi nacija protiv Norveške. Već protiv Slovenije bili su to "Orlovi "iz kvalifikacija. Selektor reprezentacije Srbija Dragan Stojković Piksi je osvježio kadar, promiješao karte i uticao da od defanzivnog bloka Mateja Keka ne ostane ništa. 

Srbija je dala četiri gola. Mogla je još toliko. Djelovala je autoritativno, kao prava ekipa koju mnogi vide kao potencijalno iznenađenje na Mundijalu 2022. u Kataru. Upravo će to biti primarna misija večerašnjeg duela u Solni (20.45 sati - TV Arena). Reprezentacija Srbija će, kao malo puta u historiji, biti favorit na terenu reprezentacije Švedske. Za razliku od naših istočnih komšija, Skandinavci se guše u problemima. Nema prvotimca Mančester junajteda Viktora Lindelefa, van konkurencije su Filip Helender iz Glazgova, Markus Danijelson, Sebatijana Holmena, Pontusa Jansona iz Brentford, Karl Steferls iz Seltika se povrijedio tokom premijernog duela u Sloveniji. Šveđani imaju kratere u odbrani, u ostalim linijama manjak, s obzirom da nema ni Zlatana Ibrahimovića.

Srbija ispred sebe ima brisan prostor da novom pobjedom najavi borbu za ulazak u A diviziju i još više raspali dobro raspoloženje u mundijalskoj godini. No, Piksi Stojković je zadržao dozu opreza, riječima da će Švedska izaći na teren sa 11 igrača... Ali bit će to gotovo druga postava domaćina, koji će uspljed deficita kvalitetnih rešenja promijeniti formaciju u 4-3-3.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 3.10. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.