UŠAO U HISTORIJU

Salah najbolji igrač Premijer lige prema izboru profesionalnih fudbalera

Samo njih devetero proglašeno je dva puta za najboljeg igrača godine

Mo Salah dobio prestižnu nagradu. AGENCIJE

S. S.

10.6.2022

Fudbaler Liverpula (Liverpoola) Mohamed Salah osvojio je nagradu za najboljeg igrača godine u Engleskoj, u izboru Udruženja profesionalnih fudbalera (PFA).

Ovo je Salahu druga takva nagrada, nakon što je najbolji igrač bio u sezoni 2017/18.

Egipatski napadač je bio najbolji strijelac Premijer lige ove sezone, a njegov tim je završio na drugom mjestu sa bodom zaostatka za šampionom Mančester sitijem.

23 gola i 14 asistencija

U konkurenciji su pored njega bili i dvostruki uzastopni osvajač nagrade Kevin de Brujne (Bruyne) iz Mančester sitija, Kristijano Ronaldo (Cristiano) (Mančester junajted), Hari Kejn (Harry Kane) (Totenhem) i njegovi saigrači Virdžil van Dajk (Virgil van Dijk) i Sadio Mane.

Tokom sezone 2021/22, Salah je postigao 23 gola u Premijer ligi, uz 14 asistencija.

Sa Liverpulom je 29-godišnji igrač osvojio FA kup i Liga kup, dok je u finalu Lige šampiona engleski klub poražen od Real Madrida (1:0).

Fil Foden najbolji mladi igrač

Samo njih devetoro proglašeno je dva puta za najboljeg igrača godine. To su bili Mark Hjuz (Hughes), Alan Širer (Schirer), Tjeri Anri (Thierry Henry), Garet Bejl (Gareth Bale), Kristijano Ronaldo (Cristiano), Lusi Bronz (Lucy Bronze), De Brujne (De Bruyne) i Fren Kirbi (Fran Kirby).

Za najbolju fudbalerku sezone 2021/22, proglašena je Australijanka i članica Čelsija Sem Ker (Sam Kerr).

Najbolji mladi igrači su članovi Mančester sitija Fil Foden (Phil) i Loren Hemp (Lauren Hamp), dok su nagrade za zasluge u fudbalu u obje konkurencije dobili Roj Hodžson (Roy Hodgson) i Houp Pauel (Hope Powell).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.