LIGA NACIJA

Nakon izbacivanja Rusa Albanci i Izraelci se bore za elitnu grupu

Prvi međusobni meč poslije četiri godine otkrit će ko je bliži ulasku u društvo najjačih

Reprezentativci Izraela. Mozzart

Piše: G. Š.

10.6.2022

U tročlanoj grupi Lige nacija, Albanija i Izrael imaju jedinstvenu priliku da se plasiraju u diviziju A. Prvi međusobni meč poslije četiri godine otkrit će ko je bliži ulasku u društvo najjačih. Situacija u Grupi 2 divizije B malo je drugačija zbog isključenja Rusije iz takmičenja, a zanimljivo je i da su svi dosadašnji okršaji okončani neriješeno.

Poslije isključenja "Baćuški", pored Albanije i Izraela u grupi je i Island. Obje reprezentacije su odigrale samo po jedan meč, i to, naravno, protiv Islanda. Albanci su na tlu Islanda vodili na poluvremenu, ali u drugom nisu imali nijedan udarac ka golu. Utakmica je završena podjelom bodova (1:1).

Albancima je to bio drugi remi zaredom, prije toga su remizirali bez golova sa Gruzijom u prijateljskom meču. Na tlu Španije (2:1) umalo su ostvarili veoma vrijedan remi, ali je na samom kraju Dani Olmo odlučio pitanje pobjednika.

Za razliku od Islanda, napredovanje na A nivo bi bila prvorazredna stvar i za Albaniju i za Izrael.

- Izrael ima veoma dobre ofanzivne igrače. Tako da moramo da gledamo sebe i svoj rad, kako radimo u odbrani. Međutim, vjerujem da nemamo toliko poteškoća u odbrani, rekao je o protivniku domaći defanzivac Berat Đimšiti.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 2.35. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.