POTVRĐENO IZ BENFIKE

Benfika prodala Urugvajca Liverpulu: Odšteta do 100 miliona eura

Nunjez će potpisati šestogodišnji ugovor, a danas ga u Liverpulu očekuju i medicinski pregledi

Darvin Nunjez. Liverpool

G. Š.

13.6.2022

Iz Benfike su potvrdili da je Darvin Nunjez (Darwin Nunez) novi fudbaler Liverpula. Urugvajac je prodat za obešećenje od 75.000.000 eura, a sa bonusima suma može da ode i do magičnih 100.000.000 eura.

- Benfika saopštava da je postigla sporazum sa Liverpulom za prodaju svih prava na igrača  Nunjeza za sumu od 75.000.000 eura. Ugovorom je predviđeno da ukupan iznos prodaje može da dostigne sumu od 100.000.000 eura, potvrdili su "Orlovi" iz Lisabona.

Nunjez će potpisati šestogodišnji ugovor, a danas ga u Liverpulu očekuju i medicinski pregledi. Prethodne sedmice Nunjez je razgovarao sa menadžerom Liverpula Jirgenom Klopom (Jurgen Klopp) i obećao mu da će uraditi sve što je u mogućnosti da ubrza transfer. Iako je imao i poziv Mančester junajteda, njegova želja bila je odlazak na Enfild.

Nunjez je eksplodirao u dresu Benfike otkako je prije dvije godine došao iz španskog drugoligaša Almerije za 24.000.000 eura. Postigao je 34 gola u svim takmičenjima prethodne sezone, a posebno je impresionirao u dva meča četvrtfinala Lige šampiona protiv Liverpula, kada je Klop mogao da se uvjeri u kvalitet sjajnog Urugvajca, nasljednika legendarnih golgetera iz ove zemlje - Dijega Forlana, Luisa Surereza i Edinsona Kavanija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.