LIGA NACIJA

Mogu li se Austrijanci revanširati "Vikinzima": Pobjede Perua i Danske danas donose najveće kvote

Danci su prvi u Grupi 1, jedini su sakupili šest poena, pa će danas pred svojim navijačima probati da naprave veliki korak ka osvajanju prvog mjesta

Reprezentativac Perua Kristijan Kueva. Agencije

Piše: G. Š.

13.6.2022

Raznovrstan fudbalski program ovog ponedjeljka stavio je bukmejkere Mozzarta na slatku muku. Na rasporedu su interesantne utakmice u sklopu Lige nacija. Pred vama je najveća kvota na svijetu za jednu utakmicu u okviru najmlađeg evropskog takmičenja za reprezentacije, ali i iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Na programu je interkontinentalni baraž na neutralnom terenu u Saudijskoj Arabiji.

Australijanci imaju priliku za revanš

Dok se takmičila u Okeaniji, Australija se mučila da se kvalifikuje na Svjetsko prvenstvo, jer iako bi bila najbolja na svom kontinentu, čekao je interkontinentalni baraž, u kojem je najčešće gubila. "Preselili" su se potom Australijanci u Aziju, gledali smo ih na posljednja četiri Mundijala, a danas igraju za svoj peti u nizu. Samo što će ovog puta ponovo morati u interkontinentalni baraž, pošto su bili treći u svojoj grupi u kvalifikacijama. 

Sada im je rival peti najbolji tim iz Južne Amerike - Peru, a za priliku da sa njim odmjeri snage u Al Rijadu Australija se izborila pobjedom nad Ujedinjenim Arapskim Emiratima (2:1) prije šest dana u doigravanju. Australija i Peru su se sastali prije četiri godine na svjetskoj smotri u Rusiji, tada su Inke slavile sa 2:0. Sada će biti mjesta samo za jedan od ova dva tima među 32 najbolja na planeti, koji će se okupiti u novembru u Kataru.


Borba za prvo mjesto

Blistala je reprezentacija Danske na Evropskom prvenstvu prošle godine, gdje je stigla do polufinala, zatim u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru (postala prva evropska selekcija koja se kvalifikovala) i na početku takmičenja ovog ljeta u Ligi nacija. Negdje je ipak morala da stane, to se desilo u prošlom kolu prije tri dana, Hrvatska je slavila u Kopenhagenu sa 1:0. 

I dalje, "Vikinzi" su prvi u Grupi 1, jedini su sakupili šest poena, pa će danas pred svojim navijačima probati da naprave veliki korak ka osvajanju prvog mjesta i plasmanu na završni turnir Lige nacija. Potrebno je da opet savladaju Austrijance, kao prije sedam dana u Beču, kada su bili bolji sa 2:1. Tada je junak bio Jens Striger Larsen, vezista Udinezea, koji je u 84. minutu golom postavio konačan rezultat. Danska i Austrija su se sastali i u pomenutim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, tokom 2021. godine su "Vikinzi" dva puta trijumfovali. U martu sa 4:0, potom u oktobru 1:0. Večeras jure svoju petu uzastopnu pobjedu nad Austrijom.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.90. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.