PREMIJER LIGA BIH

Senad Kašić, kapiten konjičkog Igmana, za "Avaz": Nikome neće biti lako protiv nas

Ništa ove godine nije bilo slučajno, poručio je ovaj ofanzivni vezni

Kašić (desno) Kašić (desno) s peharom osvajača Prve lige FBiH. FK IGMAN KONJIC

Piše: A. Vatreš

13.6.2022

Konjički Igman minule sezone ostvario je najveći uspjeh u 102 godine dugoj klupskoj historiji.

“Romantičari s Neretve” su osvojenim naslovom Prve lige FBiH izborili plasman u Premijer ligu BiH, te će po prvi put zaigrati u elitnom rangu.

Najdominantniji tim

Do velikog podviga predvodio ih je kapiten Senad Kašić (27), ujedno i najbolji strijelac kluba s devet postignutih golova.

Kašić je dijete Igmana, ali je kao kadet otišao u sarajevski Željezničar. Pet godina je proveo na Grbavici, a poslije jednogodišnje epizode u GOŠK-u, 2017. godine vratio se kući.

- Izborili smo konačno taj plasman u Premijer ligu BiH. Mislim da imamo kvalitetnu ekipu i da ništa ove godine nije bilo slučajno. Došli smo i do polufinala Kupa BiH, gdje smo se dobro nosili sa Sarajevom, koje nije bilo puno bolje u tom dvomeču. U prvenstvu smo išli utakmicu po utakmicu i pokazali da smo najdominantnija ekipa tokom čitave sezone – rekao je Kašić za “Dnevni avaz”.

Senad Kašić. FK IGMAN KONJIC

Primarni cilj

Igmanu tek sada slijedi pravi ispit. Međutim, u klubu su samouvjereni po pitanju premijernog nastupa u društvu najboljih.

- Što se tiče ambicija u Premijer ligi BiH, mislim da nikom neće biti lako protiv nas. Mi smo tu novajlije i pokušat ćemo se predstaviti u najboljem svjetlu – istakao je Kašić.

Pred sebe su postavili jasan cilj.

- Opstanak je svakako primarni cilj. Ostati tu barem jednu godinu i onda vidjeti šta dalje i kako – dodao je Kašić

Amaterski ugovori

Kašiću 30. juna istječe ugovor s Konjičanima. Do sada je produživao godinu za godinom, a plasmanom u elitni rang to bi trebala biti druga priča.

- Ovdje su sve amaterski ugovori na godinu dana, tek sada idu profesionalni ugovori u Premijer ligi BiH – kazao je Kašić, koji će po svemu sudeći ostati vjeran matičnom klubu.

- Imam neke ponude, al najvjerovatnije je da ću ostati ovdje – dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.