FK SARAJEVO

Dudić: Obećavam pomak

Nadam se uspješnoj sezoni i nekom novom putu za FK Sarajevo, rekao je Hadžić

Feđa Dudić i Emir Hadžić. A. VATREŠ

Piše: A. Vatreš

14.6.2022

Feđa Dudić i Emir Hadžić, novi šef stručnog štaba i sportski direktor FK Sarajevo, danas su se u sarajevskoj Titovoj 38b obratili medijima.

- Nadam se uspješnoj sezoni i nekom novom putu za FK Sarajevo. Želim da se zahvalim predsjedniku Mirviću na ukazanom povjerenju. Pokušat ću se odužiti, da napravimo što bolje rezultate, rekao je Hadžić.

Rekonstrukcija ekipe

Također, sportski direktor kluba s Koševa istakao je i ovo:

- Kada sam došao jedna od glavnih stvari je bila da napravimo ciljeve, izabremo novog šefa, napravimo rekonstrukciju ekipe. Za sada možemo biti zadovoljni s onim šta smo uradili. Pala je odluka na Feđu Dudića iz više razloga. Imao je uspjeh s Veležom, zna da radi pod pritiskom... Strategija kluba mora biti da budemo samoodrživi, da se radi s mladim igračima, a to Dudić zna. Radimo na dugoročnijoj strategiji. Molimo sve da imaju strpljenja. Bit će tu dosta turbulencija. Dosta igrača je otišlo - ukupno 12. Dosad smo doveli pet, treba to sve ukomponovati, konstatuje Hadžić.

S igračima koji su otišli napravljen je jedan sastanak. 

- Nije to bio lagan trenutak, ali morali smo da presječemo... Moram da im se zahvalim na svemu, posebno Velkoskom, Dupovcu i Hebiboviću. Zajedno smo određivali koga ćemo dovesti, sa stručnim štabom. Bit će još minimalno tri dolaska. Također, trebat će nam još minimalno dva prijelazna roka da napravimo što hoćemo - zaključio je Hadžić.


Velika obaveza i izazov

Dudić je istakao da je za njega dolazak na Koševo velika obaveza i izazov.

- Znam da ova ekipa može mnogo više. Na prvom treningu smo vidjeli ozbiljnost i ubijeđen sam da će biti dobro. Obećavam pomak. Od prvog kola vidjet ćemo Sarajevo u jednom drugom tonu. Moramo podvući crtu i napraviti pomak s nekim drugim igračima.

Iskra iz Danilovgrada će biti prvi protivnik bordo tima na pripremama.

- Insistirao sam da igramo na Koševu. Postoji bojazan od tog terena gdje se igraju domaće utakmice. Treba da se navikavamo. Drugi protivnik je TSC iz Srbije u Sloveniji... Zamolio bih sve za podršku od prvog dana. Ako ne bude kako treba prvog mene kritikujte, pa onda igrače, zaključio je Dudić.

Novi kapiten Sarajeva bit će Asmir Suljić, a zamjenik Andrej Đokanović. S druge strane, Mersudin Ahmetović će biti produžena ruka stručnog štaba u svlačionici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.