IZ UGLA STRUČNJAKA

Mehmed Baždarević za "Avaz: Večeras moramo biti pozitivni i uz naše reprezentativce

Očekujem, također, da neko od naših mlađih igrača potvrdi svoju reprezentativni kvalitet i formu, kao što je to uradio Luka Menalo u Podgorici, rekao je Meša

Mehmed Baždarević. Arhiva

Piše: G. Š.

14.6.2022

Naš fudbalski stručnjak Mehmed Baždarević optimista je pred večerašnji duel sa Fincima na Bilinom polju (20.45 sati).

- Bilo bi lijepo kada bi – tako da kažem, ovaj period, zaključili dobrom igrom, iako je jako važan i rezultat, rekao je Baždarević za „Avaz“ i dodao:

- Uvijek volim kad se odigra dobro, a na kraju krajeva, željeni rezultat onda mora doći. Prema tome, priželjkujem dobru igru našeg tima i pobjedu kako bi junski termin završili sa dobrom ocjenom. To bi bio još jedan korak ka povratku povjerenja koje je bilo stvarno na jednom niskom nivou.

Svi znamo da je na suprotnoj strani terena kvalitetna ekipa.

- Smatram da kvalitet igrača uopšte nije upitan – on je na našoj strani, a sve ostalo je do zalaganja na terenu. Mislim da će naši momci dati sve od sebe da najbolji način završe prvi dio Lige nacija. Očekujem, također, da neko od naših mlađih igrača potvrdi svoju reprezentativni kvalitet i formu, kao što je to uradio Luka Menalo u Podgorici. Samo na taj način mlađi igrači mogu postati okosnica tima ili starteri u budućnosti. Kao i uvijek što to naglasim, moramo biti pozitivni i uz naše momke, zaključio je Baždarević, koji će „Zmajeve“ bodriti uz TV-e u Sošou.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.