KAPITEN ZMAJEVA

Edin Džeko: Igru briši, bodove piši

Utakmica je završena rezultatom 3:2 za "Zmajeve", a nakon utakmice bh. junak Edin Džeko nije krio zadovoljstvo

Džeko je dva puta bio strijelac večeras. FSBIH

M. K.

14.6.2022

Fudbalske selekcije BiH i Finske još jednom su se srele večeras u Zenici na stadionu Bilino polje, u okviru 4. kola grupe 3 Lige B novog izdanja Lige nacija.

Utakmica je završena rezultatom 3:2 za "Zmajeve", pogađali su dva puta večeras odlični Edin Džeko, te jednom Miralem Pjanić koji je upisao i asistenciju.

Nakon pobjede junak BiH Edin Džeko izjavio je:

- Vidjeli smo večeras svašta nešto. Dobre stvari, slabosti, karakter, s obzirom na to da ima tu igrača koji su odigrali veliki broj utakmica u kratkom vremenskom periodu. Ovo što smo napravili danas sigurno vrijedi duplo. Dobro smo krenuli, zabili gol, imali još šansi, ali iz dvije neke polukontre primili smo ta dva gola. I to je neki plod umora i dekoncetracije. Nije bilo lako igrati. Oni su bili svježiji od nas. Mi smo ušli u paniku nakon njihovog drugog gola. Mučili smo se. Što bi rekli, večeras igru briši, bodove piši, rekao je Džeko.


Džeko postao rekorder kao najstariji igrač koji je postigao gol u dresu BiH. Taj rekord držao je Emir Spahić koji je dao dva gola protiv Estonije na otvaranju kvalifikacija za SP 2018. godine sa 36 godina i 19 dana.

- Najbitnije je da smo pobijedili. Drago mi je da sam danas dao ta dva gola i da smo uzeli tri boda i da možemo mirno na odmor, skroman je bio Džeko.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.