DEBAKL OD NJEMAČKE

Mediji "rešetaju" Italijane, Manćini smiruje

Oni su za nas u ovom trenutku razina više, poručio selektor "Azura"

Manćini: Bilo je i dobrih stvari. AFP

A. V.

15.6.2022

Svi talijanski sportski mediji propisno su "nagazili" italijansku fudbalsku reprezentaciju koja je u utorak navečer teško nastradala u Menhengladbahu gdje je u utakmici četvrtog kola Lige nacija poražena od Njemačke s 5:2.

- Rekonstrukcija u reprezentaciji očito će biti dugačka i naporna - napisao je Corriere dello Sport nakon što je Italija do pred sam kraj utakmice kod Njemačke gubila 5:0.

Svi mediji prvenstveno su uperili prst u Kalabriju (Calabria) i Bastonija, odbrambene igrače Milana i Intera, koji su odradili "užasan posao" na ovom gostovanju. Jednako tako, mediji nisu štedjeli ni selektora Roberta Manćinija (Mancini) čiji su posao u posljednjim utakmicama opisali kao "potpunu zbrku na terenu":

No, sam Manćini nije sve vidio tako crno iako je Italija kod Njemačke upisala jedan od najtežih poraza u svojoj historij.

- Premda smo izgubili visokim rezultatom bilo je i dobrih stvari u ovoj utakmici. Učimo se živjeti na novi način, a iskreno sam nešto slično već očekivao kada smo s Njemačkom igrali na domaćem terenu. Oni su za nas u ovom trenutku razina više - rekao je Manćini.

Italijanski selektor je pritom pohvalio 18-godišnjeg napadača Vilfreda Gnonta (Wilfried), napadača švicarskog prvaka Ciriha, koji je postigao jedan pogodak za Italijane.

Tim je pogotkom postao najmlađi strijelac "Azura“ na seniorskoj razini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.