ITALIJA

Odlične vijesti za navijače kultnog kluba: Nakon promocije, želi ih kupiti grupa koja vodi Mančester siti

Ukoliko bi City Group preuzeo Palermo, uz jaka ulaganja ponos Sicilije bi se mogao domoći elitnog ranga italijanskog fudbala

Palermo iduće sezone juri povratak u elitu. Twitter

E. Ć.

16.6.2022

Fudbaleri Palerma izborili su promociju u Serie B. Nakon što je klub bankrotirao 2019. godine i bio prisiljen krenuti iz Serie D, čini se da su se stvari stabilizovale u ponosu Sicilije.

Čini se da tu nije kraj dobrih vijesti za pristalice Palerma. Naime, klub je, prema pisanjima brojnih italijanskih novinara, među kojima je i Đanluka Di Marcio (Gianluca Di Marzio), na rubu preuzimanja od strane City Group, koja vodi prvaka Engleske Mančester siti.


Predsjednik Palerma Dario Miri (Mirri) jučer je održao sastanak s predstavnicima City Group koji je trajao dva sata, javlja Sky Sport Italia i dodaje kako se čini da su strane blizu dogovora i da bi preuzimanje kluba moglo biti završeno tokom ljeta.

Ukoliko bi City Group preuzeo Palermo, uz jaka ulaganja ponos Sicilije bi se mogao domoći elitnog ranga italijanskog fudbala.

Inače, City Football Group je holding kompanija koj kontrolira Abu Dhabi United Group zajedno s američkim i kineskim investitorima. Kompanija ima udjele i u još neke fudbalske klubove širom svijeta, poput Melburna, Njujork sitija, Đirone, Troja i Jokohame Marinosa.

Palermo je jedan od klubova "sa Čizme" koji je pobrao simpatije fudbalske javnosti, a u skorijoj prošlosti dres tima sa Sicilije nosili su, između ostalih, Edinson Kavani (Cavani), Havijer Pastore (Javier), Salvatore Sirigu, Andrea Beloti (Belotti), Andrea Barzalji (Barzagli), Josip Iličić...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.