PRIJELAZNI ROK

Bosanac pregovara sa Bajernom, Borusijom Dortmund, Mančester junajtedom, Benfikom i Romom

Činjenica da ulazi u posljednju godinu ugovora razlog je zbog kojeg je visoki golgeter posebno interesantan klubovima širom Evrope

Saša Kalajdžić. Arhiva

G. Š.

18.6.2022

Povreda ramena pojela je polovinu prethodne sezone Saše Kalajdžića, međutim napadač Štutgarta bosanskog porijekla stigao je sa šest pogodaka tokom proljeća da potvrdi da ga višemjesečna pauza nije izbacila sa kolosjeka i istovremeno je napravio odličnu uvertiru u ljeto tokom kojeg će biti u žiži interesovanja evropskih klubova.


Posljednja godina ugovora

Činjenica da ulazi u posljednju godinu ugovora razlog je zbog kojeg je visoki golgeter posebno interesantan klubovima širom Evrope, te se prethodnih sedmica govorilo o interesovanju Bajerna, Borusije Dortmund, Mančester junajteda i Benfike, a novi u nizu interesenata je Roma.

Prema saznanjima "Corriere dello Sport" centarfor austrijske reprezentacije ponuđen je Romi koja je u potrazi za trećim napadačem, uz Tamija Abrahama i Eldora Šomurodova, kako bi Žoze Murinjo imao više opcija u ofanzivnoj rotaciji.

Prvi korak između predstavnika golgetera i kluba iz Rima je načinjen, a sada je na čelnicima "Vučice" odluka da li je Kalajdžić rješenje za pomenutu ulogu, kao i da li su spremni da se upuste u trku sa brojnim interesentima, a procjena je da bi sloboda golgetera koštala između 20.000.000 i 25.000.000 eura.

Podsetimo, nedavno se u javnosti pojavila vijest da je Kalajdžić iz perspektive čelnika Benfike opcija da popuni mjesto upražnjeno u ofanzivi nakon odlaska Darvina Nunjeza i sve glasnijih priča da bi Lisabon mogao da napusti i Haris Seferović. "Orlovi" su tako stali u red interesenata u kojem su uveliko Mančester junajted, Borusija Dortmund i Bajern Minhen.


Ragnik zna Kalajdžićeve kvalitete

Kada su u pitanju pomenuti klubovi adut Junajteda je Ralf Ragnik, aktuelni selektor Austrije i trener koji se tokom perioda u Lajpcigu uvjerio u kvalitete visokog špica, a nadu ostalih klubova dodatno budi činjenica da je Bajern Minhen u aktuelnom trenutku bio primoran da svu pažnju usmjeri na pregovore oko Manea, usljed čega su svi ostali poslovi sportskog sektora stavljeni na stend-baj.

Izvesno je da će na sto pred Kalajdžića svoju ponudu iznijeti i Štutgart kako ne bi došao u situaciju da napadač koji je na 48 utakmica u Bundesligi postigao 22 gola ode kao slobodan igrač narednog ljeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.