PRIJELAZNI ROK

Milanu propada dogovoreni transfer: PSG ponudio duplo više novca

Kako javljaju najuticajniji francuski mediji, PSG je danas počeo operaciju dovođenja Renata Sančesa

Renato Sančes. Agencije

G. Š.

18.6.2022

Duže od godinu Milan našeg Radeta Krunića je stezao obruč oko Renata Sančesa i pripremao teren za transfer ovog ljeta. I kada je izgledalo da su konačno uspjeli, odjednom se pojavio PSG spreman da plati više. Kako javljaju najuticajniji francuski mediji, PSG je danas počeo operaciju dovođenja Renata Sančesa! Ideolog ove priče je novi direktor francuskog kluba Luiš Kampoš, a obje ruke za transfer je digao i budući trener Kristof Galtje koji bi u narednim danim trebalo da napusti Nicu i preuzme PSG.

Kampoš i Galtje su oživjeli karijeru Sančesa

Kampoš i Galtje su zajedno radili u Lilu od 2017. do 2020. i oživjeli su karijeru Sančesa. Portugalac je bio čudo od djeteta u Benfiki kada ga je za veliki novac kupio Bajern i preoteo ga ispred nosa Mančester junajtedu, a 35.000.000 eura i bonuse. Pomenute bonuse nikad nije ostvario jer se u Minhenu nije uklopio i ispostavio se kao težak promašaj. Poslije samo godinu poslat na pozajmicu u Svonsi, ali je i tamo razočarao. Pokušavao je da se nametne Anćelotiju i Kovaču u Bajernu, ali nije uspio i poslije tri godine je definitivno napustio Minhen kada je Lil platio 20.000.000 eura za njegov transfer.

Bila je to rizična opklada Kampoša, ali stručnjak sa nevjerovatnim osjećajem za mlade igrače je uspio. Uz pomoć trenera Galtjea. Zajedno se vratili Sančesu izgubljeno samopouzdanje, oživjeli su mu karijeru i Portugalac je bio jedan od glavnih igrača Lilove šampionske generacije iz sezone 2020/21. Već tada ga je Paolo Maldini želio u Milanu, ali nije mogao da ga plati. Lil je insistirao na otkupnoj klauzuli od 40.000.000 eura.

Milanov direktor nije odustajao i čekao je ovo ljeto kada će Portugalac da uđe u posljednju godinu ugovora i primora Lil da ga proda po razumnoj cijeni. Odlazak Franka Kesija je samo ubrzao Milanov pritisak i Maldini je sa igračem dogovorio ugovor vrijedan 3.000.000 eura po sezoni. Ostalo je još samo da Lil popusti…

Milan je nudio između 15.000.000 i 18.000.000 eura, Francuzi su tražili 30.000.000, nećkali se, ali bi na kraju popustili jer je igrač želio u Milan.


Veća zarada

I onda se niotkuda pojavio PSG spreman da plati 30.000.000 eura. Kampoš i Galtje nemaju finansijskih ograničenja u Lilu, mogu da nadjačaju svaku ponudu Milana i nadaju se da će posao uskoro biti završen. Jedino igrač može da stopira posao, ali s obzirom na to da u Parizu i on može da zaradi više nego u Milanu, malo je vjerovatno da će se držati dogovora sa Maldinijem.

Polovina veznog reda pariških "Svetaca" je ovog ljeta stavljena na transfer listu. PSG želi da proda Danila, Ereru, Geja i Paredesa. Sigurni su samo Verati i Vajnaldum pa je jasno zbog čega Kampoš i Galtje žele Sančesa. 

Ako ostane bez već viđenog pojačanja u ligu portugalskog reprezentativca, Milan ima alternative poput Pola Fernandeza iz Rivera, Sekoa Fofane iz Lansa ili Žordana Veretua iz Rome, a sa pozajmice iz Torina se vratio i Tomazo Pobega.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.