ODABIR PORTALA GOAL

Najgora pojačanja u historiji Reala: Na listi i Baljić, tu su još dva igrača s ovih prostora

Elvir Baljić je za Real Madrid odigrao svega 11 utakmica i postigao jedan gol

Baljić: Real ga svojevremeno doveo iz Fenera za 26 miliona eura. Twitter

E. Ć.

19.6.2022

Specijalizovani fudbalski portal "Goal.com" sastavio je listu najgorih pojačanja Real Madrida u historiji kluba sa Santiago Bernabeua. Na listi je i jedan bh. fudbaler, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Baljić.

Baljić je u Real stigao 1999. godine iz redova Fenerbahčea za 26 miliona eura, ali se nije naigrao. Za "Kraljeve" je skupio svega 11 nastupa i uspio je postići jedan pogodak. Nakon prve godine Real ga je slao na posube, prvo u Fener, pa onda u Rajo Valjekano.

Međutim, Baljić nije jedini fudbaler s ovih prostora koji se našao na ovoj listi Goal-a. Tu su još i Robert Prosinečki, ali i Luka Jović koji je trenutno član kraljevskog kluba. Od igrača koji su još u Realu, na listi je i Eden Azar (Hazard).

Na listi su još i Nikolas Anelka (Nicolas), Antonio Kasano (Cassano), Danilo, Rojston Drente (Royston Drenthe), Žulien Fober (Julien Faubert), Kaka, Pedro Leon, Hames Rodrigez (James Rodriguez), Valter Samuel (Walter), Havier Saviola (Javier) i Džonatan Vudgejt (Jonathan Woodgate).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.