BIVŠI SAIGRAČI

Čalhanolu isprozivao Ibru: Želi da bude u centru pažnje, prestar je za to

On uopšte nije doprinio Scudettu, jedva je igrao, ali učinio bi sve da bude svakako u fokusu, rekao je

S. S.

Čalhanolu: Inter je jači od Milana

Foto: AFP


Fudbaler Intera Hakan Čalhanolu (Calhanoglu) uporedio je Inter sa bivšim timom i gradskim rivalom Milanom.

U trenutku transfera Inter je bio tek promovisani šampion, a Milan drugoplasirani, ali u međuvremenu su se stvari promijenile. Milan je postao prvak, a Hakan je ostao ponovo bez titule.

"Inter je jači od Milana"

- Bilo je teško. Isti grad, ali druge boje. Ali vidio sam priliku da dođem u redove vladajućeg šampiona Italije. A onda se dogodila situacija da je moj bivši tim postao šampion i kao da sam ja krivac za tako nešto. Ja sam veoma sretan u Interu i navijači su od velike pomoći. U Milanu sam igrao četiri godine i nikada navijači nisu skandirali moje ime, a u Interu mi se to dešava na svakom zagrijavanju - rekao je Čalhanolu.

Ona je Čalhanolu uporedio ove dvije ekipe:

- Inter je mnogo jači od Milana. Izgubili smo derbi iznenada, nakon št smo Ivan Perišić i ja zamijenjeni u 75. minutu. U Kupu Italije se vidjelo, pobijedili smo 3:0 - kazao je.

Ne bih to radio u njegovim godinama

Dotakao se i Zlatana Ibrahimovića, koji je sa navijačima pjevao uvrjedljive pjesme na račun dojučerašnjeg saigrača.

- On je čovjek od 40 godina, ne 18. Ja te stvari ne bih radio u njegovim godinama. Prestar je za to. Ali on voli da bude u centru pažnje. On uopšte nije doprinio Scudettu, jedva je igrao, ali učinio bi sve da bude svakako u fokusu - zaključio je.

Više o temi Hakan Calhanoglu

NA VRH

Podijeli članak na