LEGENDA "ROĐENIH"

Vahid Halilhodžić za "Avaz": Prema Veležu osjećam ponos i zadovoljstvo

Najveći poklon koji je Velež mogao dati Mostaru za 100. godišnjicu jeste da se plasira u vrh bh. fudbala i da ponovo igra u Evropi

Halilhodžić: Velež ima perspektivu. AGENCIJE

Piše: G. Š.

26.6.2022

Legendarni igrač i trener Veleža Vahid Halilhodžić (69) najavio je dolazak na večerašnju proslavu 100. godišnjice "Rođenih", kluba u kojem je ostavio veliki trag i izgradio kultni status.

- S velikim zadovoljstvom ću prisustvovati večerašnjoj svečanosti povodom 100. godišnjice Veleža. To je klub u kojem sam proveo mladost i prema kojem imam jedan osjećaj ponosa i zadovoljstva - rekao je Halilhodžić za portal "Avaza".

Popularni Vaha je bio jedan od ključnih igrača "Rođenih"  tokom 70-ih godina prošlog stoljeća, a za Velež je odigrao ukupno 376 utakmica i postigao 253 gola.

Velež sada proživljava neke dobre dane, a drugu godinu zaredom igrat će Evropu.

- Najveći poklon koji je Velež mogao dati Mostaru za 100. godišnjicu jeste da se plasira u vrh bh. fudbala i da ponovo igra u Evropi. Ljudi koji vode klub su uložili veliki trud da se Velež stabilizira. Klub sada nema nikakvih dugova i ima perspektivu za budućnost, na radost publike, ne samo mostarske i hercegovačke, već i šire - dodao je Halilhodžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.