TENIS

Đoković, Beretini i Nadal favoriti kladionica za osvajanje Vimbldona

Bukmejkeri daju velike izglede Srbijancu da sedmi put podigne trofej

Novak Đoković. Arhiva

Piše: G. Š.

27.6.2022

Kvota u Mozzartu na trijumf Novaka Đokovića sedmi put na londonskoj travi je 1,85. Prvi dio teniske 2022. godine protekao je u znaku Rafaela Nadala, osvajača Australijan opena i Rolan Garosa, ali ubjedljivo najveći favorit za krunu na londonskoj travi je Đoković, od prije dvije sedmice treći reket svijeta.

Srbijanac je osvojio samo jedan turnir ove sezone, masters u Rimu. Na pariškoj šljaci je Rafa bio bolji, nije igrao u Melburnu jer nije bio vakcinisan, vjerovatno neće moći ni u Njujork na US Open, pa je Vimbldon turnir na koji će Novak da baci sve karte.

Bukmejkeri daju velike izglede Srbijancu da sedmi put podigne trofej. Kvota u Mozzartu je 1,85 da će pokoriti Veliku Britaniju.

Ko su glavne prijetnje po Novaka? Prije svega Rafal Nadal. Iako se pred svaki veliki turnir govori o stepenu povrede Španca, kada izađe na teren – on „leti“, pa ga niko ne smije otpisati. Jeste on kralj šljake, ali je već dva puta bio najbolji na Vimbldonu, doduše davnih 2008. i 2010. godine. Đoković ga je u glavnom britanskom gradu prije 11 godina skinuo s teniskog trona i prekinuo mu seriju od 20 pobjeda na londonskoj travi.

Kvota da će Nadal treći put da osvoji Vimbldon je 7,50. Drugi favorit u Mozzartu za krunu je Mateo Beretini (7,00), Italijan koji je igrao finale sa Novakom prošle godne, kada ga je Novak pobijedio poslije četiri seta.

Pogledajte sve kvote za šampiona Vimbldona.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.