KAMP NOU

U Barceloni gube strpljenje: Dembele dobio novi ultimatum

Barsa do kraja sedmice planira da riješi i jednu veliku dilemu - da li Usman Dembele ostaje ili ne

Usman Dembele. Arhiva

G. Š.

27.6.2022

Ova sedmica jako je važna za Barcelonu. Gigant sa stadiona Kamp Nou predstavit će "prve laste" Andreasa Kristensena i Franka Kesija, dok će u kasu da se slije suma između 205.000.000 i 215.000.000 eura, koliko iznosi klupski dio kolača za prodaju TV prava za narednih 25 godina, što će umnogome olakšati dalje funkcionisanje kluba. Osim toga, Barsa planira da riješi i jednu veliku dilemu - da li Usman Dembele ostaje ili ne.


Odluka do 30. juna

Barcelonina i Dembeleova haotična veza završava se zvanično 30. juna, a mediji u Kataloniji tvrde da je klub pred francuskog krilnog napadača već postavila ultimatum kojim traži odgovor na ponudu za produžetak saradnje aktuelnu već neko vrijeme. Taj rok je upravo 30. juni.

Ofanzivac kojem su povrede uništile dosadašnji boravak u Barsi još nije odgovorio na prijedlog novog ugovora koji je, prema nekim informacijama, manji od plate koju je dosad imao. Klub je u međuvremenu napravio minimalne korekcije u nadi da će odobrovoljiti Dembelea, a on neće ni za evrocent da spusti svoje zahtjeve, kao što ni Barsa ne želi da ih podiže. U klubu se nadaju da će u njemu prevagnuti sportski, a ne finansijski interesi.

Zbog toga je pred Dembelea postavljen novi ultimatum – ili potpiši ili razlaz! On se sa odmora vraća ove sedmice, pošto Barsina predsezona kreće već 4. jula, pa će ubrzo imati razgovor sa Ćavijem sa kojim je proteklih sedmica već obavio nekoliko telefonskih poziva.

U cijeloj priči ključnu ulogu, baš kao i zimus, mogao bi da ima Ćavi. Trener Barcelone je i tokom turbulentnog januara bio taj koji je skinuo Dembeleu suspenziju i insistirao na tome da se on ponovo uključi u rad prvog tima, a ostaje prostor za razmišljanje da bi eventualno njegova odluka mogla da produži rok donošenje konačne odluke.


Na čekanju transferi Di Marije i Rafinje

Problem je u tome što u klubu žele odgovor što prije kako bi mogli da reaguju i pronađu zamjenu za što manje para ili bez evrocenta obeštećenja. Anhel di Marija je još slobodan, Rafinja je interesantan klubu već neko vrijeme...

Sa druge strane Dembelea i pogotovo njegovog agenta Musu Sisoka je navodno jako razočaralo to što je Barcelona stavila novi ultimatum pred njih, jer su željeli da dobiju još vremena da definitivno odluče, mada na stolu svakako imaju finansijski bolje ponude. Srećom po sve, uskoro će sve biti jasnije...

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.