MOSTAR U SRCU

Meho Kodro za „Avaz“: Rođeni za vječnost

Amar je dobar trener, tako da vjerujem da će na pravi način odgovoriti zadacima koji ga očekuju, rekao je naš fudbalski stručnjak

Kodro: Bilo je prelijepo - baš sve, od organizacije, ambijenta... do svega ostalog. FK Velež

Piše: G. Šumar

28.6.2022

Svečanom akademijom povodom zlatnog jubileja FK Velež, koja je održana u mostarskom Narodnom pozorištu gdje je premijeru izvedena i predstava “Rođeni za vječnost”, te koncertom na Musali, velikan bh. fudbala u nedjelju je proslavio 100. rođendan.


Svečana akademija

- Bilo je prelijepo - baš sve, od organizacije, ambijenta... do svega ostalog, rekao je legendarni Veležovac Meho Kodro u razgovoru za „Avaz, te dodao:

- Vidio sam i dosta poznate raje, tako da je sve bilo baš fino. Baš onako kako zaslužuje naš Velež.

Rijedak jubilej na bh. prostorima, ali i šire, obilježen je na pravi način.

- Mislim da je sve dobro urađeno. Svečana akademija u Narodnom pozorištu bila je drugačija, u odnosu ne neke druge iste ili slične jubileje, tako da je bilo baš zanimljivo. Međutim, najvažnije je bilo na adekvatan način obilježiti taj važan datum za sve nas. Došlo je baš dosta raje... Lijepo se ponovo vidjeti sa bivšim saigračima, trenerima, navijačima...

Baš fino je bilo. Ipak, 100. godina postojanja nije mala stvar, istakao je Kodro.

Neizbježna tema su i posljednje promjene u mostarskom klubu...


Dudić i Osim

- To su normalne stvari u fudbalu. Velež je nakon odlaska Feđe Dudić tražio izlaz iz svega toga i našao ga u Amaru Osimu. Mislim da je to uredu. Amar je dobar trener, tako da vjerujem da će na pravi način odgovoriti zadacima koji ga očekuju. Smatram da ima i kvalitet i iskustvo da pomogne Veležu. Očekujem da će „Rođeni“ nastaviti pozitivan trend koji traje već nekoliko godina. Prošle godine, osvajanjem Kupa BiH, došlo je kulminacije dobrog rada u posljednjih nekoliko godina. A sad očekujem samo nastavak toga svega.

Kodro konstatuje da bilo koji rad podrazumjeva i uspone i padove.

- U narednom periodu očekujem da u Veležu nastave kontinuitet dobrog rada, a normalno je da u određenim momentima bude i nekih kriznih stvari - zaključio je Kodro.

Odmor u rodnom gradu

Kodro je nakon Svečane akademije FK Velež ostao u Mostaru.

- Tu sam sada sa roditeljima i familijom, malo odmaram, rekao je naš fudbalski stručnjak i dodao:

- Vidjet ćemo hoće li mi se ovog ljeta otvoriti neki angažman. Nemam neki veliki pritisak, niti nešto konkretno u ovom momentu.

Kenan sanirao povredu

Mehin sin Kenan zbog povrede nije igrao za naš državni tim u junskim utakmicama Lige nacije.

- Malo je izgubio na odmoru, ali sada je OK. Prvo je bio u San Sebastijanu, gdje su mu pomogli i doktori Real Sosijedada, a prošle sedmice se priključio ekipi u Fehervaru. Prvu sedmicu - zbog predostrožnosti, nije trenirao sa ekipom, a već danas ili sutra će ući u normalan, puni trenežni proces – rekao je Meho.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.