LIGA PRVAKA

Bilbija: Šerif je možda i favorit, ali nema predaje

Zadovoljstvo je prošle godine bilo igrati za Zrinjski, rekao je napadač "Plemića"

Nemanja Bilbija. Arhiva

Piše: G. Š.

29.6.2022

Zbog junskog okupljanja reprezentacije BiH i prva četiri kola Lige nacija najbolji igrač m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine Nemanja Bilbija se tek prošle sedmice priključio pripremama Zrinjskog.


Lijepo iskustvo

- Barišiću i meni je trebalo malo odmora i dobili smo dodatno sedam dana. Počeli smo s treninzima i već četiri-pet dana naporno radimo, rekao je Bilbija.

Potom se osvrnuo na prethodne utakmice "Zmajeva", u kojima nije dobio priliku za igru.

- Prije svega, to je lijepo iskustvo. To su naši najbolji igrači, sve je bilo u najboljem mogućem redu, ispoštovao sam sve što je bilo do mene i ja sam zadovoljan, istakao je Bilbija.

Za sedam dana Zrinjski igra prvi meč 1. pretkola Lige prvaka protiv moldavskog Šerifa.


Nema predaje

- To je ekipa koja je prošle godine bila jako dobra, ali dosta igrača im je otišlo. No, Šerif je Šerif. Mislim da su u ovoj utakmici možda i favoriti, ali nema predaje. Svi koji u srijedu istrče na teren dat će maksimum, naglasio je Bilbija i najavljuje napad na duplu krunu u predstojećoj sezoni.

- Zadovoljstvo je prošle godine bilo igrati za Zrinjski. Jedan jako čist i velik trofej došao je u Mostar, a i ove godine su ciljevi isti. Idemo na sami vrh, i u Kupu i u Premijer lig, zaključio je Bilbija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.