FK ŽELJEZNIČAR

Mehmed Baždarević za "Avaz": Diglisić me nagovara da se vratim na Grbavicu

Rekao mi je, trenutno ne radiš nigdje - dođi i pomozi mi bar šest mjeseci, rekao je naš fudbalski stručnjak

Baždarević: Mislim da je Eldinov dolazak jako dobra, ozbiljna stvar. ARHIV

Piše: G. Šumar

29.6.2022

U Plavom salonu stadiona Grbavica održana je redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj je za strateškog partnera izabran Eldin Diglisić. Također, donesena je odluka da se ugovor s osnivačem i izvršnim direktorom američke kompanije „ShipEX“ potpiše do kraja narednog mjeseca.


Povratak asova

- Nagovorio sam ga da dođe, a sad on pritišće mene da se vratim i ja, rekao je naš fudbalski stručnjak Mehmed Baždarević u razgovoru za „Dnevni avaz“ i dodao:

- Rekao mi je, trenutno ne radiš nigdje - dođi i pomozi mi bar šest mjeseci. Ne znam, vidjet ću. Ustvari, on treba doći na zvanični potpis ugovora, nakon odluke Skupštine FK Željezničar.

Navodno, na Grbavicu bi se mogao vratiti još jedan nekadašnji as Željezničara Edin Ćurić, koji trenutno radi kao trener u Nizozemskoj.

- Da, a šta će tačno raditi, to još treba tačno definirati. U svakom slučaju, važno je da Eldin dođe, ne samo da donese novac, nego da se mnoge stvari pametno odrade. Ipak, klupski dugovi su veliki - podsjeća Baždarević.

Diglisić nije mogao biti prisutan na Skupštini kluba s Grbavice, jer je iz SAD odgođeno oko 500 letova.

- Mislim da je njegov dolazak jako dobra, ozbiljna stvar. I za Želju, i za naš fudbal, uopće – da se neke stvari drugačije stave na svoje mjesto. Eldinov dolazak će sigurno pomoći da Željo izađe iz teške situacije, ali moja želja je da se pravi klub i nešto što će ostati trajna vrijednost, istakao je popularni Meša, koji se jučer vratio u Sošo iz Alžira, gdje je obavio pregovore s dva kluba.


Pregovori u Alžiru

- Nismo se dogovorili, ali ipak, rekao sam im da ću konačan odgovor poslati u petak. Dobri su klubovi, zainteresirani su, ali iskren da budem, meni se tamo i ne ide previše. Jedan od razloga je i to što ne mogu povesti svoj štab, a ja ne želim da radim sam – zaključio je Baždarević.

Odluke Skupštine

Nakon obraćanja v. d. predsjednika Željezničara Ore Ibrišimovića, koji je Skupštini prezentirao izvještaj o radu Upravnog odbora u proteklom periodu koji je kasnije usvojen, izabran je novi predsjednik UO kluba s Grbavice. To je Edis Kovačević, dosadašnji član Nadzornog odbora FK Željezničar.

- Zbog poslovnih obaveza, dosadašnji v. d. predsjednika UO Ibrišimović ne može aktivno nastaviti svoj angažman u klubu - saopćeno je iz FK Željezničar.

Članovi Upravnog odbora FK Željezničar u narednom periodu bit će: Jusuf Tanović, Ilijas Kovačević, Kerim Balić, Mirza Bašinac, Bakir Sadović, Fuad Zukić i Seudin Novalić. Nadzorni odbor FK Željezničar čine Džermin Pašić, Elvir Kosovac i Marko Dmitrović, dok su Ibrišimović i Borislav Goić izabrani za zamjenske delegate u Skupštini kluba s Grbavice. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.