TUZLA CITY

Jović: Iskristalisali smo 11 startera

Kreirali smo prilike, a to je ono što smo tražili od igrača, međutim, realizacija je bila naša slabija strana, rekao je novi trener Tuzlaka

Dragan Jović. Tuzla City

Piše: G. Š.

1.7.2022

Fudbaleri Tuzla Cityja jučer su u Sloveniji odigrali svoju posljednu pripremnu utakmicu u kojoj su remizirali (0:0) sa Maricom iz Plovdiva.


Dobar posjed

- Jučer je bila naša posljednja prijateljska utakmica pred nastup u Evropi, rekao je trener Tuzla Cityja Dragan Jović i dodao da je u ovom meču zakazala realizacija, ali da je važno da su igrači kreirali šanse, što se od njih i tražilo.

- S posljednjom utakmicom možemo biti djelimično zadovoljni. Diktirali smo tempo i imali dobar posjed lopte. Kreirali smo prilike, a to je ono što smo tražili od igrača, međutim, realizacija je bila naša slabija strana.

Uvjeren je da će njegov tim opravdati ulogu favorita protiv Tre Pene u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.



Povreda Mišića

- Nažalost, desila se i povreda Mišića... Zasad ne znamo koje je njena težine, ali nadamo se da će to biti sve uredu. Mislim da smo kroz ove pripreme uradili ono što smo i planirali. Iskristalisali smo 11 startera za prvu utakmicu i siguran sam da ćemo opravdati povjerenje i ulogu favorita u utakmicama protiv Tre Pene - zaključio je Jović.

Prvi meč protiv Tre Penea naš predstavnik igra u četvrtak, 7. jula, u San Marinu, dok je revanš sedam dana kasnije na Grbavici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.