PRIJELAZNI ROK

Barcelona poslala posljednje ponude Dembeleu i Lidsu za Rafinju

Bez obzira na to što mu je ugovor istekao 1. jula, a samim tim prošao i rok do kada je Dembele ili neko iz njegovog okruženja trebalo da se izjasni, katalonski "Mundo Deportivo" tvrdi da je Barcelona poslala posljednju verziju novog ugovora

Usman Dembele. Agencije

G. Š.

2.7.2022

Barcelona još nije digla ruke od Usmana Dembelea! Mada je u klubu sve manje strpljenja za Francuza i pogotovo njegovog alavog menadžera Musu Sisoka, Ćavi je i dalje glavni i jedini razlog zašto Barsa nije uveliko stavila tačku na možda i najveći promašaj u klupskoj historiji i krenula dalje.


Još nema odgovora

Bez obzira na to što mu je ugovor istekao 1. jula, a samim tim prošao i rok do kada je Dembele ili neko iz njegovog okruženja trebalo da se izjasni, katalonski "Mundo Deportivo" tvrdi da je Barcelona još u ponedjeljak poslala posljednju verziju novog ugovora od kojeg više neće biti odstupanja. 

Naime, Dembeleu se nudi smanjenje plate za 40 posto i po novom proračunu bio bi u rangu Ansua Fatija koji je uveliko označen kao veliki projekat Barcelone i neko ko bi trebalo da uvede klub u novu eru. Kako se navodi, od tih kontakta u ponedjeljka, ni Francuz ni njegov agent nisu se javili ljudima iz Barse da odgovore na prijedlog. Da li je u pitanju igra nerava ili pokušaj Dembeleovog zastupnika da izdejstvuje bolje uslove na drugim stranama, saznat ćemo ubrzo. Ipak, ne krije se da je samo Ćavijeva upornost razlog zašto je ova priča i dalje aktuelna. 

Ali, neće biti još dugo... Dembele čeka Čelzi da se izjasni, a Barsa uveliko radi na transferu koji bi došao kao zamjena, mada ne mora nužno da bude u koliziji.


Pregovori sa Lidsom

Paralelno sa dugim, teškim i napornim pregovorima oko ostanka francuskog desnog krila, Barcelona je dostavila Lidsu posljednju ponudu za Rafinju. Fiksni dio obeštećenja bio bi 50.000.000 eura, sa bonusima bi išao do 55.000.000, ali to je i dalje jako daleko od onoga što klub iz Jorkšira traži, a to je preko 75.000.000 evropskih novčanica... Čelzi je ponudio više, nešto preko 60.000.000 eura, i Lids bi prije prihvatio tu varijantu, ali je Brazilac jasan u namjeri da karijeru nastavi na stadionu Kamp Nou.

Ključnu ulogu u pregovorima igra nekadašnji Barsin as Deko koji je danas Rafinjin agent. Dječački san Lidsovog desnokrilnog ofanzivca je da zaduži dres Barselone, pa Deko vrši pritisak na Lids da prihvati ono što je došlo iz Katalonije. Međutim, na Eland Roudu nisu spremni da se tek tako odreknu razlike od bar 20.000.000 eura, pogotovo jer i Totenhem vreba Rafinju uz gradskog rivala. Sa Barcelonom ovih dana ništa ne može da bude lako...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.